2 μέρες63 Δημοσιεύσεις‚27 Χορηγοί27 Ομιλητές«πάνω από 600 σύνεδροι»
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (φωτογραφίες)

Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που διοργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στο Συνεδριακό Κέντρο «Εξέλιξη» στο Καστρί.

Πάνω από 500 σύνεδροι από Οργανώσεις Παραγωγών, από εταιρείες της Βιομηχανίας Τροφίμων, εκπρόσωποι συνεταιρισμών από όλη την Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της Πανεπιστημιακής κοινότητας γέμισαν ασφυκτικά το συνεδριακό κέντρο και έδωσαν το στίγμα της νέας ελληνικής αγροτικής πραγματικότητας.

Χαιρετισμό απηύθυναν στο συνέδριο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνης, ο κ. Κανέλλης, Πρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, o κ. Καραμίχας, Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και ο κ. Πίττας εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει εθνική αναπτυξιακή πολιτική για την γεωργία, ακόμα και εάν οι καρποί της θα φανούν σε μερικά χρόνια.

Ο κ Καραμίχας επεσήμανε ότι δεν περισσεύει κανείς και ότι η ΚΑΠ πρέπει να συμπληρώνει την εθνική αγροτική πολιτική και όχι το αντίθετο. Ο κ. Πίττας τονίζοντας την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων δήλωσε ότι αυτή αποτελεί κύριο παράγοντα για την επιτυχία και την ενίσχυση των εθνικών εξαγωγών.

Ο κ. Κουφουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στην παρουσίαση του οράματος της εταιρείας στάθηκε στο ρόλο του στρατηγικού συνεργάτη που μπορεί να αποτελέσει η ιδιωτική πρωτοβουλία στην αλλαγή του τοπίου της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα αναγέννησης του συνεταιριστικού κινήματος δια μέσου της παροχής υπηρεσιών που βελτιώνουν την προστιθέμενη αξία του αγροτικού προϊόντος.
Σημαντικές ήταν και οι δηλώσεις του κου Pesonnen, Γενικού Γραμματέα COPA-COGECA ο οποίος υπογράμμισε το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέοι αγρότες τόσο στην ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας όσο και στην ανανέωση του αγροτικού κλάδου.
Ακόμη, ο κ. Μελάς, Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ ανέπτυξε τις βασικές επιλογές εφαρμογής του πρώτου πυλώνα της νέας ΚΑΠ.

Τέλος, ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος ΔΣ GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι ο αγροδιατροφικός τομέας συνιστά σημαντικό εργοδότη της ελληνικής οικονομίας (πάνω από 1 εκ απασχολούμενοι στον αγροτοδιατροφικό κλάδο) και ενισχύοντας τον η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε μονοπάτια ανάπτυξης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν και αύριο όπου και θα ολοκληρωθούν με την ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκομένων στις τρεις θεματικές συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί. 

Μεγάλη προσέλευση στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνης  Ο κ. Κουφουδάκης,  Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ  Ο κ. Αντωνιάδης,  Αντιπρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ  ο κ. Πίττας  εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων  Μεγάλη προσέλευση στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας  ο κ Pekka Pesonnen, Γενικός Γραμματέας COPA-COGECA   ο κ. Καραμίχας, Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ   ο κ. Μελάς, Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ  

 


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2014 | Διοργάνωση | Επικοινωνία