2 μέρες63 Δημοσιεύσεις‚27 Χορηγοί27 Ομιλητές«πάνω από 600 σύνεδροι»
το συνέδριο
1o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας


Η τρέχουσα περίοδος θεωρείται κρίσιμη για να τεθούν όροι και προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση και την ανάπτυξη του αγρο-διατροφικού τομέα. Ήδη έχουν δημιουργηθεί γενικές κατευθύνσεις και έχουν κατατεθεί προτάσεις για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας, στο οποίο, μεταξύ άλλων, η πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων φαίνεται ότι αποκτούν συγκριτικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα. Παράλληλα, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ έχουν καταγραφεί οι κυριότερες αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας και έχουν προσδιοριστεί οι στόχοι και οι κατευθύνσεις του νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού και των τομέων που αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην οικονομική μεγέθυνση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο αγρο-διατροφικός τομέας. Προσφάτως, εξάλλου, αποφασίστηκαν οι επιλογές της χώρας ως προς την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (1ος Πυλώνας-άμεσες ενισχύσεις) που θα ισχύσει από το νέο έτος, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε στην έναρξη του αναπτυξιακού προγραμματισμού για την υλοποίηση του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (2ος Πυλώνας-αγροτική ανάπτυξη).

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται αναγκαία μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη παρέμβαση στον αγροτικό χώρο με την πραγματοποίηση ενός Πανελλήνιου Συνέδριου, προσβλέποντας σε ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό σύστημα γεωργίας και διατροφικών προϊόντων, που έχει σαφή προσανατολισμό προς την αγορά, που αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη της παραγωγής και της μεταποίησης διατροφικών προϊόντων ποιότητας και συμβάλλει ουσιαστικά στην εξωστρέφεια του αγροτικού τομέα και στην ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας.

Με τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Συνέδριου, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ επιδιώκει να θέσει ορισμένες αναγκαίες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της παραγωγικής ανασυγκρότησης του αγρο-διατροφικού τομέα, αποβλέποντας στη βελτίωση του παραγωγικού δυναμικού των αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε συνδυασμό με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων του χώρου.

Στο χώρο του συνεδρίου θα φιλοξενηθεί έκθεση αγροτικών προϊόντων από καινοτόμες επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησής τους.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα καλύψει θέματα όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων και των απαιτήσεων της αγροτικής ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κατευθύνσεις στρατηγικής και οι προτεραιότητες πολιτικής για την ανάπτυξη του εγχώριου αγρο-διατροφικού τομέα όπως και οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ζήτησης τροφίμων. Επίσης, θα παρουσιαστεί η ευρωπαϊκή εμπειρία στην εφαρμογή Συστημάτων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών, με αναφορά σε προτάσεις αξιοποίησής της σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα γίνει και αναφορά σε αναγκαίες δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας, σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης του αγρο-διατροφικού τομέα. Με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην έρευνα και στην παραγωγική και εξαγωγική διαδικασία, το απόγευμα της πρώτης ημέρας θα παρουσιαστεί η συμβολή του τεχνολογικού διαύλου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την αγροτική επιχειρηματικότητα. Επιπρόσθετα, θα προβληθούν επιλεγμένες βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες ερευνητικές και τεχνολογικές δράσεις στον τομέα του μάρκετινγκ, της εξωστρέφειας και της βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας.
Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα γίνει ειδική αναφορά στη συμβολή των Ευρωπαϊκών Συμπράξεων Καινοτομίας και των Επιχειρησιακών τους Ομάδων στη βιωσιμότητα του αγρο-διατροφικού τομέα. Στην ίδια ενότητα, θα γίνει μνεία στη σπουδαιότητα των «Οργανώσεων Παραγωγών» κυρίως ως προς την ενίσχυση της θέσης των παραγωγών-μελών τους στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις που θέτει η «Βιομηχανία Τροφίμων» για την αξιοποίηση της εγχώριας προσφοράς στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Η αξιοποίηση της Συμβολαιακής Γεωργίας πρόκειται, επίσης, να αποτελέσει ιδιαίτερης βαρύτητας αναφορά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα λάβουν χώρα ειδικές θεματικές συναντήσεις. Οι συναντήσεις αυτές αφορούν :

α) τη σύνθεση των Ευρωπαϊκών Συμπράξεων Καινοτομίας και Επιχειρησιακών Ομάδων,
β) τη διαμόρφωση στρατηγικής και την ανάδειξη προτεραιοτήτων στις Οργανώσεων Παραγωγών
γ) τη δημιουργία Συμβουλευτικών Δομών υποστήριξης των παραγωγών. Οι σύνεδροι έχουν την δυνατότητα επιλογή όποιας θεματικής συνάντησης άπτεται των ενδιαφερόντων τους ή των δραστηριοτήτων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, είτε τηλεφωνικά στο 2130187300, είτε στέλνοντας email στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
χορηγοί

 


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2014 | Διοργάνωση | Επικοινωνία