2 μέρες60 Δημοσιεύσεις‚23 Χορηγοί21 Ομιλητέςπάνω από 700 σύνεδροι
το συνέδριο
2o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

«ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»

Στοχεύοντας στην ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας υπό το πρίσμα των εξελίξεων και των απαιτήσεων της τρέχουσας περιόδου, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με κινητήριο μοχλό και γνώμονα τους ίδιους τους παραγωγούς και τις συνεταιριστικές οργανώσεις τους, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση και τον καθορισμό των προτεραιοτήτων για την αναγκαία επανεκκίνηση της Αγροτικής Οικονομίας. Το διήμερο συνέδριο, θα λάβει χώρα στις 4 και 5 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Παράλληλα, στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου θα φιλοξενηθεί έκθεση αγροτικών προϊόντων από συνεταιριστικές επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης.

Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα εστιάσει στην αναλυτική αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της Ελληνικής Γεωργίας, αναδεικνύοντας κατά κύριο λόγο τους προβληματισμούς των ίδιων των παραγωγών της χώρας. Παράλληλα, θα τεθούν σε συζήτηση οι κατάλληλες πολιτικές και εργαλεία που απαιτούνται σε εθνικό επίπεδο ώστε να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, μέσα από τις εισηγήσεις έγκριτων ομιλητών από τον χώρο της Αγροτικής Οικονομίας και του αγροτικού επιχειρείν θα οριστούν οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις ενός εθνικού σχεδίου δράσης για την ελληνική γεωργία. Οι προτεραιότητες και προτάσεις που θα αναδειχθούν στο πλαίσιο των εργασιών της πρώτης ημέρας θα επιδιώξουν να αποτελέσουν τον πυρήνα της εθνικής προσπάθειας για την στήριξη και την επανεκκίνηση του αγροτικού τομέα κατά τους προσεχείς κρίσιμους μήνες.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα προσεγγιστεί το ζήτημα της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας μέσα από την παρουσίαση καινοτόμων και βέλτιστων πρακτικών εντός και εκτός συνόρων. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας, θα γίνει μνεία στη σπουδαιότητα των αγροτικών συνεταιρισμών στην ΕΕ κυρίως ως προς την ενίσχυση της θέσης των παραγωγών στην εφοδιαστική αλυσίδα και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας. Παράλληλα, θα προσεγγιστεί το κρίσιμο ζήτημα των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στην εφοδιαστική αλυσίδα, με αναφορές στις σχετικές εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ. Η επιχειρηματικότητα του αγροτικού τομέα και η ανάδειξη υγιών και βιώσιμων αγροτικών επιχειρήσεων μέσα από εγχώρια και ευρωπαϊκά επιτυχημένα παραδείγματα συνεταιριστικών επιχειρήσεων που κατάφεραν να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας ακολουθώντας σύγχρονα διοικητικά μοντέλα και καινοτόμες μεθόδους παραγωγής, εμπορίας και μάρκετινγκ θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Η ενδυνάμωση και η στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας θα αποτελέσει, επίσης, μέρος των εργασιών της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου. Οι ευκαιρίες που παρέχονται στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία, η προστιθέμενη αξία της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας θα τεθούν ως οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί το σύγχρονο αγροτικό επιχειρείν, επιδιώκοντας να μετατραπούν οι υφιστάμενες αδυναμίες και οι προβληματισμοί σε πλεονεκτήματα και αναπτυξιακές προοπτικές.

Επιπλέον, στο κλείσιμο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο θεματικά εργαστήρια σχετικά με το επίκαιρο, ενόψει της επικείμενης έγκρισης του ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτημα της σύστασης Οργανώσεων Παραγωγών στους τομείς της κτηνοτροφίας και της γεωργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλεφωνικά στο 2130187300, ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2015 | Διοργάνωση | Επικοινωνία