Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017


18:00 - 19:00  Παρουσίαση βιβλίου "Το Ελαίολαδο"

Περιεχόμενο Εκδήλωσης

Στο πλαίσιο του 4ου συνεδρίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ παρουσιάζουμε μια σημαντική εκδοτική πρωτοβουλία. Με συντονιστή τον κ. Βασίλη Ζαμπούνη και τη συγγραφική συμβολή 37 ειδικών επιστημόνων του αγροτικού τομέα δημιουργήσαμε μια σημαντική έκδοση για το Ελαιόλαδο. Πρόκειται για την Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας, «Το Ελαιόλαδο» η οποία και αποτελεί  ένα μοναδικό, για το είδος  του σήμερα στην Ελλάδα, εκδοτικό αποτέλεσμα 700 σελίδων, τόσο εις ό,τι αφορά το εύρος των ζητημάτων που καλύπτει  όσο και εις ό,τι αφορά την επιστημονική του αρτιότητα.

Η έκδοση παρουσιάζει αναλυτικά, με τρόπο εκλαϊκευμένο και ενημερωτικό, την ιστορία, την παραγωγική διαδικασία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές  αυτού του εμβληματικού για τη χώρα μας προϊόντος. Η ύλη της έκδοσης κατανέμεται σε 7 θεματικές ενότητες:

1.      Ιστορία & Πολιτισμός
2.      Η πρωτογενής παραγωγή
3.      Το ελαιοτριβείο (ελαιουργείο)
4.      Συσκευασία, Τυποποίηση
5.      Θέματα χημείας του ελαιολάδου και του πυρηνελαίου
6.      Υγεία & Διατροφή
7.      Θέματα Αγροτικής Ελαϊκής Πολιτικής

Η Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας, «Το Ελαιόλαδο»  αποτελεί έναν απαραίτητο σύμβουλο για όλους όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το ελαιόλαδο και συγχρόνως το καλύτερο δώρο για τους φίλους και συνεργάτες σας.

Κατά την εκδήλωση θα μιλήσει ο επικεφαλής της εκδοτικής ομάδας και θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαιτείται προεγγραφή.


Ομιλητές


Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς & Πρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ A.E.

Ιωάννης Θεριός, Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας, ΑΠΘ

Εύη Προδρόμου, Yanni’s Olive Grove

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ

 

 


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2017 | Διοργάνωση | Επικοινωνία