ομιλητές

Νίκος Παππάς
Σταύρος Αρναουτάκης
Περιφερειάρχης Κρήτης


Βιογραφικό

Ο Σταύρος Αρναουτάκης γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης. Είναι Οικονομολόγος. Από το 1981 έως το 1991 ήταν στέλεχος ιδιωτικής επιχείρησης.

Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 1990  εκλέγεται σε ηλικία 34 χρονών  Δήμαρχος Αρχανών. Διετέλεσε Δήμαρχος Αρχανών έως και το 2004 και αφού οι συνδημότες του τον είχαν επανεκλέξει για τέσσερις συνεχόμενες θητείες.

Στη διάρκεια της θητείας του οι Αρχάνες κατακτούν το:
1) 2ο Βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό “Integrated and Sustainable Development of Exceptional Quality” το 2000 και

2) 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό «Τοπική ανάπτυξη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στον άνθρωπο» το 2002.

Από το 1991 έως το 2004 διετέλεσε Πρόεδρος της Αναπτυξιακής  Εταιρείας Ηρακλείου Α.Ε.

Από το 2004 μέχρι το 2009 ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 εξελέγη Βουλευτής Ηρακλείου και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εξελέγη ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Κρήτης.

Είναι μέλος Δ.Σ. Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), του  Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης (CPMR) και της Επιτροπής των Περιφερειών.


Στέργιος ΠιτσιόρλαςΣπύρος Δανέλλης
Βουλευτής Ηρακλείου, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ΠΟΤΑΜΙ


Βιογραφικό

Ο Σπύρος Δανέλλης σπούδασε Αρχιτέκτονας – Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας (1979). Από τον Ιανουάριο 2015 είναι Βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΟΤΑΜΙ. Διετέλεσε Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΝ (1996-2000), Δήμαρχος Χερσονήσου (2003-2009) και Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (2009-2014). Ως Ευρωβουλευτής ήταν Mέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου (AGRI) όπου συμμετείχε στη διαμόρφωση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής 2014-2020 (ΚΑΠ). Ζει στο Ηράκλειο, παντρεμένος με τη Νένα Γαλανίδου, Καθηγήτρια αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει δυο κόρες. 


Thomas Magnusson
Γιώργος Μαρκοπουλιώτης

Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε μαθηματικά και στατιστική και ξεκίνησε να εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1987. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις στους τομείς της Περιφερειακής Πολιτικής, των Ναυτιλιακών Υποθέσεων, της Αλιείας και της Επικοινωνίας. Παράλληλα, έχει θητεύσει σε ιδιαίτερα γραφεία Επιτρόπων ως μέλος και ως Επικεφαλής του Γραφείου. Ανέλαβε καθήκοντα Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα την 1η Φεβρουαρίου 2018, θέση που κατείχε και από το 2001 έως το 2006 ενώ μεταξύ Μαρτίου 2012 και Ιανουαρίου 2018 υπηρέτησε ως Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Κύπρο.


Yves Madre
Δημήτρης Μελάς
πρ. Υπουργός, Υπουργίο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


Βιογραφικό

Πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε ως κύριος ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα του  τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης ενώ κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής του διατριβής συμμετείχε στις εργασίες του Εργαστηρίου Υγιεινής του Γάλακτος και των Προϊόντων του. Δημοσίευσε ερευνητικές εργασίες και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά .

Επαγγελματική Εμπειρία
2015(Αύγουστος-Σεπτέμβιος): Υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
2012 – 2015(Μάρτιος): Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
2009- 2012: Προϊστάμενος της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τομέα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε.
Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας.
2008-2009:  Γενικός Διευθυντής και στη συνέχεια Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.ΕΠ.Ε)
2007-2008: Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Οργανισμό Γεωργικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «ΔΗΜΗΤΡΑ»
2005-2007:  Σύμβουλος σε θέματα Κτηνιατρικής και Ευρωπαϊκών Κανονισμών
στο Γραφείο του Γεν. Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Αγροτικής Πολιτικής
1999-2005:  Τεχνικός Υπεύθυνος Εργαστηρίου στο Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ.
Εργάστηκε ως επικεφαλής αξιολογητής στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε (ΕΣΥΔ), ως επιστημονικός Σύμβουλος σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις επεξεργασίας και μεταποίησης  τροφίμων καθώς και ως επιστημονικός υπεύθυνος εργαστηρίων μικροβιολογίας τροφίμων.
Κατά την περίοδο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ (2003) προήδρευσε στις Επιτροπές του CODEX ALIMENTARIUS στον τομέα της υγιεινής τροφίμων, του γάλακτος και των γαλακτοκομικών, καθώς και του κρέατος, κρέατος πουλερικών και προϊόντων αυτών

Ως υπηρεσιακός, συμμετείχε με την ιδιότητα του Εθνικού Εκπροσώπου, σε συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου.

Ξένες Γλώσσες
Αγγλικά, ΓαλλικάCarole RoccaΑλέξης Πολιτάκης
Τράπεζα Πειραιώς, Επικεφαλής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα & Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Βιογραφικό

Ο Κος Πολυτάκης Αλέξης, γεννήθηκε το 1972 και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Από το 2008 εργάζεται στην Τράπεζας Πειραιώς. Μέχρι το 2012 ήταν στέλεχος στη Μονάδα Εργασιών Αγροτικού Τομέα και από το 2012 είναι επικεφαλής στον Τομέα: Ανάπτυξη Εργασιών Αγροτικού Τομέα & Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Κατέχει Πτυχίο Κοινωνιολόγου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και M.Sc. στην Τραπεζική Επιστήμη από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1999, ως Υπεύθυνος Διοικητικών Υπηρεσιών / Προσωπικού στην συμβουλευτική εταιρεία Athena SA. Από το 2000 εργάστηκε ως Υπεύθυνος Διοικητικών Υπηρεσιών / Προσωπικού στην ΑΤΕ Finance AE – θυγατρική της Αγροτικής Τράπεζας - και κατόπιν ως βασικό στέλεχος στη Διεύθυνση Μελετών της ίδιας εταιρείας. Συνολικά έχει διατελέσει για μια οκταετία περίπου στέλεχος στον Όμιλο της ΑΤΕ, έχοντας εργασθεί, μεταξύ άλλων, ως επιστημονικός συνεργάτης και σε διάφορα έργα μεταξύ των οποίων και τα επιχειρησιακά προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Γεωργίας, στα πλαίσια του κοινοτικού πλαισίου στήριξης Ελλάδας 2000-2006, αλλά και σε διακρατικά projects.


Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος
Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος
Πρόεδρος, Neuropublic AE


Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το ίδιο τμήμα το 2000. Από το 2001 και έπειτα  συνίδρυσε 2 εταιρίες τεχνολογίας (τη Semantix που συγχωνεύθηκε το 2012 με τη Neuropublic και τη Cyclopolis) οι οποίες συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και σήμερα. Τώρα είναι επικεφαλής της τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης μιας μεγάλης πλατφόρμας υπηρεσιών βασισμένων στο υπολογιστικό νέφος (cloud computing) στην οποία είναι εγγεγραμμένοι 680.000 συνδρομητές (www.c-gaia.gr).

Επιπλέον, είναι πρόεδρος ΔΣ της NEUROPUBLIC A.E και μέλος ΔΣ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. Ο Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος  έχει 20ετή εμπειρία ως μηχανικός, επιχειρηματίας, δημιουργός καινοτομίας και διευθυντής στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών με τη χρήση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, τεχνολογιών πληροφορικής, ηλεκτρονικών και μηχανολογικών συστημάτων και επιχειρηματικών πρακτικών. Ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία της εμπειρίας του είναι:
  • Ανάπτυξη υπηρεσιών βασισμένων στο υπολογιστικό νέφος για τον αγροτικό τομέα όπως γεωργία ακριβείας, διαχείριση αγροτικών εκμεταλλεύσεων, σημασιολογικά αποθετήρια γνώσης, κοινωνική και επιχειρηματική δικτύωση, ασύρματα δίκτυα αισθητήρων κ.α.
  • Πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης γνώσης σε επιχειρησιακό επίπεδο βασιμένα σε αρχιτεκτονικές SOA (Service Oriented Architectures)
  • Σύλληψη, σχεδίαση και υλοποίηση πλήρως αυτοματοποιημένου σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων (www.cyclopolis.gr ). Πρωτότυπη ανάπτυξη όλων των ηλεκτρονικών, μηχανολογικών συστημάτων και λογισμικού του σταθμού.
  • Ανάπτυξη λογισμικού για τηλεπικοινωνιακά συστήματα όπως GSM Billing and Rating, Videoconferencing protocols, Satellite communication channel, Intelligent Networks, Multimedia Engine (MHEG5), ATM networks κλπ.
  • Ανάπτυξη λογισμικού και διαχείριση έργων για αμυντικά συστήματα (Command and Control Information Systems, Electronic Warfare)
  • Ανάπτυξη προϊόντων λογισμικού και διαχείριση έργων για αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου θερμοκηπίων, διαχείριση παραγωγής εργοστασίων, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, διαχείριση αρχείων, ψηφιακές βιβλιοθήκες κ.α.
Ο Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος έχει μητρική γλώσσα τα Ελληνικά και μιλάει και γράφει άνετα στα Αγγλικά.


Νίκος Λάππας
Νίκος Λάππας
Διευθυντής, Ύπαιθρος Χώρα
Μαργαρίτης Σχοινάς
Στέλιος Ράλλης

Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής


Βιογραφικό

Ο Στέλιος Ράλλης είναι Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής από τον Αύγουστο του 2017. Έχει υπάρξει έμπειρο στέλεχος στο χώρο της δημόσιας διοίκησης επί σειρά ετών.

Μετά το πτυχίο του στις οικονομικές επιστήμες και τη διοίκηση επιχειρήσεων, γνώρισε τον κόσμο της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά, μια εμπειρία, που ήρθε να ενισχύσει το ενδιαφέρον του για την ψηφιακή πραγματικότητα.  Στόχος του έγινε η αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου προς πολίτες και επιχειρήσεις . Ο ίδιος, πιστεύει ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι αυτές που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής του κάθε πολίτη ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης με την ενεργή συμμετοχή του.

Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής έχοντας αναλάβει το στρατηγικό σχεδιασμό και το συντονισμό όλων των έργων ΤΠΕ του Δημοσίου βάζει στο επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας με έργα προστιθέμενης αξίας για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.


Μαργαρίτης ΣχοινάςΜανώλης Κοκοσάλης
Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων Κρήτης, GAIA CITY


Βιογραφικό

Ο Μανώλης Κοκοσάλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης πριν από 38 χρόνια και κατάγεται απ' το Μεταξοχώρι. Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Σφουγκάρη με την οποία έχουν αποκτήσει δυο παιδιά.
Το Περιβάλλον κι ο Σχεδιασμός έργων υποδομής ήταν το αντικείμενο των μεταπτυχιακών του σπουδών κι στη συνέχεια σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
Ως επαγγελματίας έγινε γνωστός απ’ την εργασία του ως επιβλέπων Μηχανικός σε Τεχνική Εταιρεία για κατασκευή Υδραυλικών έργων - Οδοποιίας, ως Προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ν. Καζαντζάκη, ως υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τυμπακίου και ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ, τη διετία 2004 – 2005.

Ξεκίνησε την πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το 2006, ως νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου. Από το 2005 έως το 2009, στη θέση του Αντινομάρχη διαχειρίστηκε πλήθος ζητημάτων του νομού. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων.

 


Μαργαρίτης ΣχοινάςΒασίλης Πρωτονοτάριος
Μέλος της ομάδας ανάπτυξης λύσεων για τον αγροδιατροφικό τομέα και Υπεύθυνος Εξωστρέφειας, NEUROPUBLIC Α.Ε

Βιογραφικό

Μέλος της ομάδας ανάπτυξης λύσεων για τον αγροδιατροφικό τομέα και Υπεύθυνος Εξωστρέφειας της NP. Απόφοιτος του Τμ. Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου και Διδακτορικού Διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Έχει δεκαετή εμπειρία στη διαχείριση πληροφορίας και γνώσης στον αγροδιατροφικό τομέα κυρίως μέσω της συμμετοχής του σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα που αφορούν στη διαχείριση γνώσης, τα ανοικτά δεδομένα και την ανοικτή πρόσβαση σε ερευνητικά αποτελέσματα όπως το H2020 Open MinTeD, τα CIP-ICT-PSP Organic.Lingua και VOA3R, το eContentPlus Organic.Edunet και τα LdV CerOrganic & ECVET-STEP, μεταξύ άλλων.

Έχει συνεργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης με φορείς του εξωτερικού όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (UN FAO), το Open Data Institute (Μ. Βρετανία), το Πανεπιστήμιο του Alcala (Ισπανία), το IFOAM EU Group (Βέλγιο), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), την Agroknow και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ένας από τους συγγραφείς της αναφοράς “How can we improve agriculture, food and nutrition with open data?” σε συνεργασία με το ODI/GODAN και έχει δημοσιεύσει αριθμό εργασιών σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Μαργαρίτης ΣχοινάςPierre Bascou
Διευθυντής Εισοδηματικής Στήριξης & Βιωσιμότητας της Γενική Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Βιογραφικό

Pierre Bascou is the Director for Sustainability and Income Support within the European Commission’s Directorate General for Agriculture and Rural Development. From 2010 to 2014, he was the Head of Unit for Agricultural Policy Analysis and Perspectives. From 2003 to 2009, he headed up the Unit in charge of the economic analysis of EU agriculture for the conception, the management and the evaluation of the Common Agricultural Policy. He obtained his PhD in Agricultural Economics from the Imperial College London in 1989 and his agronomy engineering degree from ESA Toulouse in 1986.

Ο Πιέρ Μπασκού είναι ο Διευθυντής Βιωσιμότητας και Εισοδηματικής Στήριξης της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από το 2010 έως το 2014 ήταν επικεφαλής της Μονάδας Ανάλυσης και Προοπτικών Γεωργικής Πολιτικής. Από το 2003 έως το 2009, διεύθυνε τη μονάδα που είναι υπεύθυνη για την οικονομική ανάλυση της γεωργίας της ΕΕ για τη διαμόρφωση, τη διαχείριση και την αξιολόγηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην αγροτική οικονομία από το Imperial College του Λονδίνου το 1989 και το πτυχίο γεωπονικής από τo Πανεπιστήμιο της Τουλούζ το 1986.


Rolf Klaus Herbert
Μόσχος Κορασίδης

 πρ. Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Κέα Κυκλάδων το 1962. Πτυχιούχος Γεωπόνος της Ανωτάτης Γεωπονικής Αθηνών, πτυχιούχος της ΠΑΤΕΣ- ΣΕΛΕΤΕ και κάτοχος Mεταπτυχιακού -ΜΒΑ στην Οργάνωση  & Διοίκηση Γεωργικών Επιχειρήσεων. Εργάσθηκε ως  γεωπόνος από το 1986 στον Οργανισμό Καπνού και στον Οργανισμό Πληρωμμών -ΟΠΕΚΕΠΕ ως Διευθυντής από το 2001 με συμμετοχή σε διμερείς αποστολές στο εξωτερικό, ιδίως στην έδρα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για αγροτικά θέματα. Από την 1η Μαρτίου 2010 έως 18 Ιουλίου 2012 ανάλαβε ως Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ  και  από 19 Ιουλίου 2012 έως 23 Μαρτίου 2015 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου ασχολήθηκε κυρίως με θέματα ανάπτυξης της υπαίθρου, αξιοποίησης των κοινοτικών ενισχύσεων καθώς και αναδιοργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥΠΑΑΤ.  Από το 2016 είναι γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης της Υπαίθρου του ΠΑΣΟΚ


Rolf Klaus Herbert
Δημήτρης Καπνιάς

 Διευθυντής Έργου ΟΣΔΕ, GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ


Βιογραφικό

Τα τελευταία 20 χρόνια ο κος Δημήτρης Καπνιάς έχει εξειδικευτεί στον τομέα της γεωπληροφορικής. Στη μακρά περίοδο της επαγγελματικής του δραστηριότητας έχει απασχοληθεί σε θέσεις υπευθυνότητας και τεχνικού συμβούλου στον ιδιωτικό τομέα και σε Διεθνείς Οργανισμούς. Σε συνέχεια της επαγγελματικής του εμπειρίας ως Scientific Officer (DG_JRC) στο τμήμα αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τρέχουσα θέση του ως ανώτατο στέλεχος της Gaia Επιχειρείν ΑΕ επικεντρώνεται σε εφαρμογές και υπηρεσίες πληροφορικής και επικοινωνιών στον τομέα της γεωργίας.

Από το 2014 η βασική του αρμοδιότητα είναι η διαχείριση της σύμβασης που αφορά την «Υποβοήθηση των αγροτών για τη συμπλήρωση και υποβολή της ΕΑΕ στο ΟΣΔΕ» στο πλαίσιο των αγροτικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απασχολείται επίσης στην ανάλυση των νέων εφαρμογών και υπηρεσιών γεωπληροφορικής στην γεωργία. Για το λόγο αυτό έχει αναλάβει τη παρακολούθηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε σχέση με τις αγροτικές επιδοτήσεις και τις πράξεις που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη εκπροσωπόντας την εταιρεία στα διεθνή φόρα. Συμμετέχει επίσης σε επιχειρηματικά προγράμματα και συνεισφέρει στην σύνθεση προτάσεων ανάληψης έργων και στην εκπόνηση μελετών  για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της εταιρείας.


Gennaro SicoloΙωάννης Μαυρουδής
Διευθύνων Σύμβουλος
GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ


Βιογραφικό

Ιδρυτικό στέλεχος και μέτοχος της NEUROPUBLIC AE. Από την ίδρυση της εταιρείας το 2003 έως το 2018 είχε αναλάβει τα καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο Γιάννης Μαυρουδής γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Management στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και είναι κάτοχος πτυχίου BSc in Master Science, Major in Management καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου Global Master In Management. Από το 1998 μέχρι το 2003 διετέλεσε Export Manager στην εταιρεία Emporiki Group, όντας υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου εξαγωγών της εταιρείας σε 26 χώρες.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο της πληροφορικής έχοντας συμμετάσχει στην υλοποίηση πολλών έργων μεγάλου προϋπολογισμού. Αποτελεί μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος, του AWS, του CEO CLUB και μέχρι το 2013 αποτελούσε μέλος της επιτροπής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του ΣΕΠΕ. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο και μία κόρη.Pierluigi Meriggi

Γεώργιος Κορμέντζας
Γενικός Διευθυντής
GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Βιογραφικό

Ο Δρ Γεώργιος Θ. Κορμέντζας γεννήθηκε το 1973 στην Νίκαια Πειραιώς. Αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ το 1995. Από το ίδιο τμήμα ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Μηχανικός το 2000. Από το 2002, ο κ. Γ. Κορμέντζας υπηρετεί στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αρχικά ως Λέκτορας και ακολούθως ως Επ. Καθηγητής. Κατά την διάρκεια τριετούς αναστολής άσκησης καθηκόντων ως μέλος ΔΕΠ, ο κ. Γ. Κορμέντζας υπηρέτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρχικά ως Δ/νων Σύμβουλος της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ (11/2009-2/2010) και ακολούθως ως Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (3/2010-1/2013). Σήμερα εν παραλλήλω των ακαδημαϊκών του καθηκόντων προεδρεύει της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.

Ο κ. Γ. Κορμέντζας συμμετείχε σε αρκετά Εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. με σημαντικότερες δραστηριότητες την τεχνική διαχείριση (Technical Manager) του έργου IST-2005-FP6 UNITE και την διοικητική διαχείριση (Project Manager) του έργου ICT-2007-FP7 HURRICANE. Τον Σεπτέμβριο του 2008, ήταν ο γενικός επικεφαλής (General Chair) του 4th IEEE/IFIP International Week on Management of Networks and Services που έλαβε χώρα στην Σάμο με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες από 30 χώρες.

Ο Δρ. Κορμέντζας είναι μέλος του ΤΕΕ και του IFIP WG6.6 (Management of Networks and Distributed Systems) του TC6-Communication Systems, κριτής εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιολόγηση προτάσεων και τελικών εκθέσεων ερευνητικών έργων. Αξιοποιώντας πλέον την τεχνογνωσία του σε θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής συμμετέχει σε διάφορες επιτροπές των COPA-COGECA. Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε περιοδικά (40 δημοσιεύσεις) και πρακτικά διεθνών συνεδρίων (περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις) με σημαντική αναγνώριση από άλλους ερευνητές (περισσότερες από 1000 ετεροαναφορές).


Gennaro SicoloΚατερίνα Μπατζελή
πρ. Υπουργός, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


Βιογραφικό

Είναι Οικονομολόγος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Boston  University, στις Βρυξέλλες.

Έχει διατελέσει Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής κατά την περίοδο 2009-2012. Ήταν ευρωβουλευτής κατά την περίοδο 2004-2009, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Ομάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, εισηγήτρια για την αναθεώρηση του αμπελοοινικού τομέα και εισηγήτρια των θεμάτων ρύθμισης της  εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων. Επίσης, την ίδια περίοδο, εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και Οπτικοακουστικών μέσων. Ήταν εισηγήτρια για τα  θέματα αντιμετώπισης της κακοποίησης των παιδιών και διοργάνωσε ευρωπαϊκή ημερίδα για την «Επιστροφή της Ιστορίας-Ακρόπολη». Συμμετείχε και στην ad hoc επιτροπή του ΕΚ για τις δημοσιονομικές προοπτικές της ΕΕ και την αναθεώρηση της ΚΑΠ. Έχει διατελέσει  Γενική Γραμματέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών του Υπουργείου Γεωργίας κατά την περίοδο 1993-1995.

Ήταν μέλος του Γραφείου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  από το 1989 έως το 1993. Την περίοδο 1984-1988 εργάστηκε ως σύμβουλος πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης, έχει εργαστεί στον συνεταιριστικό τομέα. Σήμερα συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, επενδύσεων και ευρωπαϊκών υποθέσεων. Έχει συγγράψει, ατομικά ή σε συνεργασία, τρία βιβλία.Ευάγγελος ΑναστασίουΑνδρέας Στρατάκης
Πρόεδρος Ένωσης Ηρακλείου, Μέλος ΔΣ Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.Βιογραφικό

Ονομάζομαι Στρατάκης Ανδρέας και γεννήθηκα στις 30-10-1964 στη Ρογδιά Μαλεβιζίου του Ηρακλείου Κρήτης. Πατέρας μου είναι ο Ιωάννης Στρατάκης και η μητέρα μου η Ειρήνη Στρατάκη. Είμαι ενεργός γεωργός και κτηνοτρόφος ενώ διατηρώ οικογενειακή ιδιωτική επιχείρηση στη Ρογδιά (κρεοπωλείο - σούπερ μάρκετ). Είμαι παντρεμένος με τη Χρυσή Ροδίτη και έχω τρία παιδιά και τρία εγγόνια. Το ενδιαφέρον μου για τη γη και τους ανθρώπους της με έκαναν να συμμετέχω στο συνεταιριστικό κίνημα και να μπορέσω έτσι να συμβάλλω κι εγώ στην προσπάθεια που γίνεται για την επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα. Είμαι:
Πρόεδρος στην ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΕ.
Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος στην ΕΝΩΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.
Αντιπρόεδρος στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ ΑΕΣ ΑΕ (ΚΣΟΣ ΑΕ).
Μέλος του Δ.Σ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.
Μέλος του Δ.Σ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
Έχω διατελέσει Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6947043330 - 28103781112

 Ιωάννης Γαλάτουλας
Ιωάννης Γαλάτουλας

Γεωπόνος, Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Έργων, GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.

Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Γαλάτουλας είναι διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Βιώσιμης (Αγροτικής) Ανάπτυξης.

Είναι απόφοιτος Αγροτοοικονομολόγος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και συγκεκριμένα στην Αγωγή του Καταναλωτή. Από το 2007 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας-ερευνητής στον αγροτικό χώρο μελετώντας και καταγράφοντας τις εξελίξεις τόσο στον ελληνικό, όσο και στον διεθνή συνεταιριστικό τομέα.

Στις επαγγελματικές του δραστηριότητες καταγράφεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη σύσταση και τη λειτουργία Αγροτικών Συνεταιρισμών Νέας Γενιάς στον ελληνικό χώρο, διατηρώντας την ιδιότητα του επαγγελματία γεωπόνου.


Ιωάννης Καλλιάς
Ιωάννης Καλλιάς

CEO, TUV Austria


Βιογραφικό

Ο  Ιωάννης Καλλιάς γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης,  με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας από το Cranfield University της Μεγάλης Βρετανίας. 
 
Η εργασιακή του εμπειρία ξεκινάει από το 1997 σε Χημικές Βιομηχανίες. Το 2001 ξεκινάει η επαγγελματική του σταδιοδρομία στην TÜV AUSTRIA HELLAS ως Επικεφαλής Επιθεωρητής και Προϊστάμενος του Τομέα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Από το 2002 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια διατελεί Προϊστάμενος του Τομέα Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης, έχοντας την ευθύνη για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο. Το 2006 αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης. Από το 2010 έως σήμερα είναι Chief Executive Officer της TÜV AUSTRIA HELLAS.
 
Παράλληλα, έχει τη θέση του CEO σε άλλες 5 θυγατρικές του TÜV AUSTRIA Group σε Αυστρία (TÜV AUSTRIA Cert) και σε χώρες της Μέσης Ανατολής και έχει οριστεί ως TÜV AUSTRIA Group Middle East & Balkans Area Director. Παράλληλα, από το 2017 έχει οριστεί ως TÜV AUSTRIA GROUP Director of Certification, έχοντας την ευθύνη για τις υπηρεσίες πιστοποίησης του GROUP παγκοσμίως.
 
Tέλος, μέσω της TÜV AUSTRIA HELLAS η οποία έχει οριστεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς και το διεθνές competence center για τα θέματα της Πιστοποίησης Ασφάλειας Τροφίμων, χαράσσει τη στρατηγική σε παγκόσμια κλίμακα για το TÜV AUSTRIA GROUP μεταφέροντας την Ελληνική τεχνογνωσία σε 32 χώρες του κόσμου.   

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣΙωάννης Κουφουδάκης
Διευθύνων Σύμβουλος
NEUROPUBLIC ΑΕ

 

Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Π. Κουφουδάκης είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο και ειδικότητα στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Το 1997 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Τραπεζική με Ειδικότητα στη διαχείριση Ανθρωπίνων πόρων.

Εργάζεται στον χώρο της Πληροφορικής από το 1996 έχοντας συνεργαστεί με σημαντικές επιχειρήσεις Πληροφορικής ως Software Engineer και Project Manager. Από το 2000 έως το 2003 εργάστηκε στη Microsoft Corp στο Seattle, ως μέλος της ομάδας «Visual Studio .NET Core».

Από το 2003 ως και το 2012 εργάστηκε στην εταιρεία Πληροφορικής SEMANTIX A.E. στην οποία διετέλεσε πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος από 2008 μέχρι και το 2012.

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε στη NEUROPUBLIC ως Διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του συστήματος Υπηρεσιών GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και ως αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.

O Ιωάννης Π. Κουφουδάκης από τον Μάρτιο του 2014 έως και τον Αύγουστο του 2018 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 έχει αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της NEUROPUBLIC A.E.

 


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2018 | Διοργάνωση | Επικοινωνία