Δ.Σ. GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ
Χριστόδουλος Αντωνιάδης
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.


«O πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες για τη σταθεροποίηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς με την εξαγορά της Αtebank έχει εκδηλώσει εμπράκτως τη βούλησή του για ουσιαστική συνεισφορά στην ανάπτυξη και πρόοδο της αγροτικής οικονομίας.Η συμμετοχή στη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αποτελεί μία ακόμα πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή.»

Βιογραφικό

Ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης από τον Μάιο του 2015 είναι Σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Ως τότε ασκούσε καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου στην ίδια Τράπεζα με αρμοδιότητα την Εμπορική Τραπεζική και ταυτόχρονα διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ομίλου. Διετέλεσε κατά το παρελθόν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και υπηρέτησε όλους τους νευραλγικούς της τομείς έχοντας κατά καιρούς την ευθύνη του χώρου των Δανείων, του Δικτύου, των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, της Αναδιάρθρωσης των Δανείων, την εποπτεία και ειδική λειτουργία της Αγροτικής πολιτικής της Τράπεζας με έμφαση στη Συμβολαιακή Γεωργία, ενώ παράλληλα επόπτευε και τις θυγατρικές εταιρείες «ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASING ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΕ», «ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING ΑΕ» και «ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε.».

Συνολικά στον χώρο της Τράπεζας Πειραιώς υπηρετεί από το 1992, ενώ νωρίτερα και για 19 χρόνια εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα.

Διετέλεσε επίσης μέλος Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών ενδιαφέροντος της Τράπεζας, αλλά και άλλων, όπως «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ», «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ», «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ», «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» κ.α.

Γεννήθηκε το 1955 στο Αηδονοχώρι Σερρών και είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης πτυχιούχος του τμήματος ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο.

Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.Χρήστος Μπαρλιάς
ΜΠΑΡΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αντιπρόεδρος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε., Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας ΑΕΣ ΑΕ
Μαυρουδής ΙωάννηςΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Διευθύνων Σύμβουλος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.Βιογραφικό

Ιδρυτικό στέλεχος και μέτοχος της NEUROPUBLIC AE. Από την ίδρυση της εταιρείας το 2003 έως το 2018 είχε αναλάβει τα καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο Γιάννης Μαυρουδής γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Management στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και είναι κάτοχος πτυχίου BSc in Master Science, Major in Management καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου Global Master In Management. Από το 1998 μέχρι το 2003 διετέλεσε Export Manager στην εταιρεία Emporiki Group, όντας υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου εξαγωγών της εταιρείας σε 26 χώρες.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο της πληροφορικής έχοντας συμμετάσχει στην υλοποίηση πολλών έργων μεγάλου προϋπολογισμού. Αποτελεί μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος, του AWS, του CEO CLUB και μέχρι το 2013 αποτελούσε μέλος της επιτροπής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του ΣΕΠΕ. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο και μία κόρη.Γεώργιος Κατσουράνης
ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μέλος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.


Βιογραφικό

Ο Γιώργος Κατσουράνης είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέλους του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, εργάστηκε σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ το 1996 ξεκίνησε την καριέρα του στην Τράπεζα Χίου, η οποία στη συνέχεια απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, έχει ασχοληθεί με όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία και εισαγωγή πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών για το ανθρώπινο δυναμικό, πολλές εξ αυτών ηλεκτρονικές, συμβάλλοντας σημαντικά στην ψηφιακή ανάπτυξη της μονάδας. Επιπλέον, είχε την ευθύνη σημαντικών έργων για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της ποιότητας σε όλο τον Όμιλο.

Έχει συμμετάσχει ενεργά, συντονίζοντας κρίσιμα έργα, σε όλες τις μεγάλες συγχωνεύσεις και απορροφήσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς τα τελευταία χρόνια.

Από το 2013, είναι επικεφαλής του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, του πυλώνα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη της βιώσιμης και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Η Εξέλιξη, παρέχει εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες με έμφαση στους κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο αγροδιατροφικός τομέας, η πράσινη επιχειρηματικότητα, η ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα και ο τουρισμός.

Είναι κάτοχος Master in Business Administration από το ALBA Graduate Business School και Bachelor of Arts στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

Συμμετέχει σε διάφορα business fora, δίκτυα και επιτροπές. Υπήρξε μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και είναι Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).


Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος
ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ

Μέλος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.


«Είναι επείγουσα η ανάγκη να αυξηθεί ραγδαία η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα. Το απαιτούν οι καιροί και το επιτρέπουν οι συγκυρίες. Όσο πιο κοντά βρίσκεται η επιστημονική γνώση στην καθημερινή πρακτική των αγροτών, τόσο περισσότερο θα κερδίζουν οι αγρότες, το περιβάλλον και οι καταναλωτές.Τα τεχνολογικά εργαλεία είναι το πλέον κατάλληλο οπλοστάσιο για να το πετύχουμε.»

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το ίδιο τμήμα το 2000. Από το 2001 και έπειτα  συνίδρυσε 2 εταιρίες τεχνολογίας (τη Semantix που συγχωνεύθηκε το 2012 με τη Neuropublic και τη Cyclopolis) οι οποίες συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους και σήμερα. Τώρα είναι επικεφαλής της τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης μιας μεγάλης πλατφόρμας υπηρεσιών βασισμένων στο υπολογιστικό νέφος (cloud computing) στην οποία είναι εγγεγραμμένοι 680.000 συνδρομητές (www.c-gaia.gr).

Επιπλέον, είναι πρόεδρος ΔΣ της NEUROPUBLIC A.E και μέλος ΔΣ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. Ο Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος  έχει 20ετή εμπειρία ως μηχανικός, επιχειρηματίας, δημιουργός καινοτομίας και διευθυντής στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών με τη χρήση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, τεχνολογιών πληροφορικής, ηλεκτρονικών και μηχανολογικών συστημάτων και επιχειρηματικών πρακτικών. Ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία της εμπειρίας του είναι:
 • Ανάπτυξη υπηρεσιών βασισμένων στο υπολογιστικό νέφος για τον αγροτικό τομέα όπως γεωργία ακριβείας, διαχείριση αγροτικών εκμεταλλεύσεων, σημασιολογικά αποθετήρια γνώσης, κοινωνική και επιχειρηματική δικτύωση, ασύρματα δίκτυα αισθητήρων κ.α.
 • Πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης γνώσης σε επιχειρησιακό επίπεδο βασιμένα σε αρχιτεκτονικές SOA (Service Oriented Architectures)
 • Σύλληψη, σχεδίαση και υλοποίηση πλήρως αυτοματοποιημένου σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων (www.cyclopolis.gr ). Πρωτότυπη ανάπτυξη όλων των ηλεκτρονικών, μηχανολογικών συστημάτων και λογισμικού του σταθμού.
 • Ανάπτυξη λογισμικού για τηλεπικοινωνιακά συστήματα όπως GSM Billing and Rating, Videoconferencing protocols, Satellite communication channel, Intelligent Networks, Multimedia Engine (MHEG5), ATM networks κλπ.
 • Ανάπτυξη λογισμικού και διαχείριση έργων για αμυντικά συστήματα (Command and Control Information Systems, Electronic Warfare)
 • Ανάπτυξη προϊόντων λογισμικού και διαχείριση έργων για αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου θερμοκηπίων, διαχείριση παραγωγής εργοστασίων, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, διαχείριση αρχείων, ψηφιακές βιβλιοθήκες κ.α.
Ο Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος έχει μητρική γλώσσα τα Ελληνικά και μιλάει και γράφει άνετα στα Αγγλικά.


Γεώργιος Κορμέντζας
ΚΟΡΜΕΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μέλος ΔΣ GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.


Βιογραφικό

Ο Δρ Γεώργιος Θ. Κορμέντζας γεννήθηκε το 1973 στην Νίκαια Πειραιώς. Αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ το 1995. Από το ίδιο τμήμα ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Μηχανικός το 2000. Από το 2002, σήμερα ως Αναπληρωτής Καθηγητής, ο κ. Γ. Κορμέντζας υπηρετεί στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο κ. Γ. Κορμέντζας υπηρέτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρχικά ως Δ/νων Σύμβουλος της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ (11/2009-2/2010) και ακολούθως ως Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (3/2010-1/2013). Εν παραλλήλω των ακαδημαϊκών του καθηκόντων προήδρευε της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ την τριετία 2014-2016. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του σε θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής συμμετέχει σε διάφορες επιτροπές και ομάδες εργασίας της ΕΕ και των COPA-COGECA. Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε περιοδικά (40 δημοσιεύσεις) και πρακτικά διεθνών συνεδρίων (περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις) με σημαντική αναγνώριση από άλλους ερευνητές (περισσότερες από 1400 ετεροαναφορές).ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Μέλος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.Βιογραφικό

Ο Χρήστος Γιαννακάκης γεννήθηκε το 1957 και είναι κάτοικος Βέροιας. Σπούδασε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος ΔΣ της ΣΥΔΑΣΕ, Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Κονσερβοποιίας ΑΛΜΕΕ ΑΕ, Μέλος ΔΣ του Ασφαλιστικού Οργανισμού ΕΛΓΑ, Μέλος του Οργανισμού Πιστοποιήσεων ΟΠΕΓΕΠ, Μέλος ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου Ημαθίας.
Σήμερα είναι στέλεχος της Συνεταιριστικής Βιομηχανίας Venus Growers, Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) και Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών του Νομού Ημαθίας.

 


Ανδρέας Στρατάκης
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Μέλος ΔΣ GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Στρατάκης Ανδρέας και γεννήθηκα στις 30-10-1964 στη Ρογδιά Μαλεβιζίου του Ηρακλείου Κρήτης. Πατέρας μου είναι ο Ιωάννης Στρατάκης και η μητέρα μου η Ειρήνη Στρατάκη. Είμαι ενεργός γεωργός και κτηνοτρόφος ενώ διατηρώ οικογενειακή ιδιωτική επιχείρηση στη Ρογδιά (κρεοπωλείο - σούπερ μάρκετ). Είμαι παντρεμένος με τη Χρυσή Ροδίτη και έχω τρία παιδιά και τρία εγγόνια. Το ενδιαφέρον μου για τη γη και τους ανθρώπους της με έκαναν να συμμετέχω στο συνεταιριστικό κίνημα και να μπορέσω έτσι να συμβάλλω κι εγώ στην προσπάθεια που γίνεται για την επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα. Είμαι:
 • πρ. Πρόεδρος στην ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΕ.
 • πρ. Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος στην ΕΝΩΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.
 • Αντιπρόεδρος στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ ΑΕΣ ΑΕ (ΚΣΟΣ ΑΕ).
 • Μέλος του Δ.Σ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.
 • Μέλος του Δ.Σ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
 • Έχω διατελέσει Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου
 • Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6947043330 - 28103781112


ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου - Ναυπακτίας "Η Ένωση", Mέλος ΔΣ GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.

Βιογραφικό

Ο Ζωγράφος Παναγιώτης γεννήθηκε στο Χρυσοβέργι Μεσολογγίου το 1956. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Στατιστική-Αναλογιστική, στη Διασφάλιση Ποιότητας και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάσθηκε σε Διευθυντικές θέσεις στην ΕΑΣ Μεσολογγίου-Ναυπακτίας και σε μεγάλες Εταιρείες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Από το 2008 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπακτίας <<>>.

                                          


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2018 | Όροι χρήσης παροχής υπηρεσιώνΕπικοινωνία