Gaia ΝΕΑ

Η έγκυρη ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στον Αγροτικό τομέα

  • Όλες οι Ειδήσεις
    Όλες οι Ειδήσεις Όλες οι καταχωρήσεις ανά ημερομηνία δημοσίευσης.
  • Κατηγορίες
    Κατηγορίες Εμφανίζει μια λίστα κατηγοριών από αυτό το blog.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Εμφανίζει μια λίστα των ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.
Αναρτήθηκε από σε ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΑΡΘΡΑ
  • Μέγεθος γραμματοσειράς: Μεγαλύτερο Μικρότερο
  • Επισκέψεις: 306
  • Εκτύπωση

Χαλκιδική και Κ. Μακεδονία στο επίκεντρο του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη

b2ap3_thumbnail_news.png

Η απόλαυση μιας ξένης κουζίνας αποτελεί βασικό κομμάτι κάθε ταξιδιωτικής εμπειρίας. Κι αν αυτό το «αξίωμα» ισχύει για κάθε ταξίδι, εντός ή εκτός των συνόρων της Ελλάδας, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ισχυρό στην περίπτωση της «Μακεδονικής Κουζίνας» και της Κεντρικής Μακεδονίας, της πρώτης περιφέρειας της Ελλάδας σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

«Εδώ παράγεται το 26% της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας του πρωτογενούς τομέα της χώρας, δηλαδή το ένα τέταρτο της παραγωγής της χώρας μας. Ταυτόχρονα, είμαστε η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε αφίξεις τουριστών, για δύο συνεχή έτη, στην καρδιά της θερινής τουριστικής περιόδου» σημείωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Mediterranean Diet & Health», που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική στις 16-20 Οκτωβρίου.

«Η καμπάνια προβολής της “Μακεδονικής Κουζίνας” εξελίσσεται παράλληλα και αλληλένδετα με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, αλλά και με άλλες στοχευμένες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει», είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας ως συγκεκριμένα παραδείγματα τη δημιουργία του ειδικού τμήματος προβολής αγροτικών προϊόντων, το δίκτυο φορέων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.



Περισσότερα Εδώ .

 


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2015 | Όροι χρήσης παροχής υπηρεσιώνΕπικοινωνία