b2ap3_thumbnail_Kladikes-meletes.jpg

Η κρεατοβιομηχανία αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο κλάδο της ισπανικής βιομηχανίας μετά την αυτοκινητοβιομηχανία, την πετρελαιοβιομηχανία και τη βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας. Στον κλάδο δραστηριοποιούνται περίπου 3.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπου απασχολούνται άμεσα 80.979 εργαζόμενοι.

Ο κύκλος εργασιών του κλάδου ανέρχεται σε 22.168 εκατομμύρια ευρώ - πάνω από το 21,6% του συνόλου του ισπανικού τομέα τροφίμων - και αντιπροσωπεύει το 2% του ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Βιομηχανιών Κρέατος της Ισπανίας (ANICE).

Α. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Το κρέας είναι ένα από τα βασικότερα προϊόντα-συστατικά της ισπανικής διατροφής. Διαφοροποιείται σε τρεις τύπους: νωπό κρέας, κατεψυγμένο κρέας και επεξεργασμένο κρέας.

Το νωπό κρέας και το κατεψυγμένο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις ακόλουθες κατηγορίες: βόειο, χοιρινό και κοτόπουλο. Το επεξεργασμένο διαχωρίζεται σε: καπνιστά και βραστά αλλαντικά, λουκάνικα και φυσικά συμπεριλαμβάνει το παραδοσιακό ιβηρικό χοιρομέρι ( Π.Ο.Π. jamón ibérico).

Tο μεγαλύτερο ποσοστό του κρέατος που καταναλώνεται είναι νωπό (74%), ακολουθεί το επεξεργασμένο κρέας (23,5%) και τέλος το κατεψυγμένο κρέας (2,5%).



Περισσότερα ΕΔΩ