Gaia ΝΕΑ

Η έγκυρη ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στον Αγροτικό τομέα

  • Όλες οι Ειδήσεις
    Όλες οι Ειδήσεις Όλες οι καταχωρήσεις ανά ημερομηνία δημοσίευσης.
  • Κατηγορίες
    Κατηγορίες Εμφανίζει μια λίστα κατηγοριών από αυτό το blog.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Εμφανίζει μια λίστα των ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.
Αναρτήθηκε από σε ΕΡΕΥΝΕΣ
  • Μέγεθος γραμματοσειράς: Μεγαλύτερο Μικρότερο
  • Επισκέψεις: 329
  • Εκτύπωση

Διατροφικές συνήθειες στη Γερμανία, 2017

b2ap3_thumbnail_research-icon.pngΣύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Forsa για λογαριασμό του ομοσπονδιακού Υπουργείου Διατροφής και Γεωργίας, σχετικά με τις γερμανικές διατροφικές συνήθειές τους, προέκυψαν τα κάτωθι συμπεράσματα, τα οποία κρίνονται ως ιδιαίτερα χρήσιμα για τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες που επιθυμούν να να τοποθετηθούν στη γερμανική αγορά. Η εν λόγω έρευνα λαμβάνει χώρα για δεύτερη συνεχή φορά.


Το 55% των Γερμανών (63% για τις γυναίκς και 46% για τους άνδρες) προτιμά ένα απλό και γρήγορο φαγητό. Τα αγαπημένα φαγητά των Γερμανών είναι το κρέας (46%), τα μακαρόνια (38%), τα γεύματα λαχανικών (20%), το ψάρι (16%), οι σούπες (15%), τα γεύματα πατάτας (14%), η πίτσα 13%) και τα πουλερικά (13%).
Το 39% των Γερμανών μαγειρεύει καθημερινά (έναντι 41% το προηγούμενο έτος) ενώ το 12% δε μαγειρεύει καθόλου.

Το 57% των εργαζόμενων Γερμανών φέρνουν το κολατσιό τους από το σπίτι, ενώ το 21% προτιμά την καντίνα, το 15% τρέφεται με κάτι ελαφρύ από το φούρνο, το 5% τρώει στο εστιατόριο και το 18% δεν τρώει κατά τη διάρκεια της εργασίας του.
Το 78% ενημερώνεται για τα τρόφιμα στο σημείο πώλησης, το 64% από τις σφραγίδες σήμανσης, το 51% από έρευνα στο διαδίκτυο, το 43% από ερώτημα προς την εταιρεία τροφίμων, το 36% από διαφήμιση, το 32% από ενημερωτικά φυλλάδια, το 27% από τα κέντρα προστασίας καταναλωτή και το 13% από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Περισσότερα ΕΔΩ

 


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2015 | Όροι χρήσης παροχής υπηρεσιώνΕπικοινωνία