b2ap3_thumbnail_research-icon.png Αύξηση παρουσίασαν το 2015, έναντι του 2014, οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στην Ιαπωνία. Βαμβάκι, μεταποιημένα φρούτα και ελαιόλαδο, είναι οι κυριότερες κατηγορίες προϊόντων που εξάγουμε στην χώρα. Στην Ιαπωνία υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για εξαγωγές λόγω της σταθερά φθίνουσας πορείας της αγροτικής παραγωγής. Το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω λόγω της μείωσης του ενεργού αγροτικού πληθυσμού. Η αγορά τροφίμων της Ιαπωνίας αποτελεί την δεύτερη σημαντικότερη παγκοσμίως.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, Σύμβουλος στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Τόκυο, «χωρίς προγράμματα προώθησης και δεδομένης της απουσίας αξιόλογων ελληνικών εστιατορίων, οι δυνατότητες βελτίωσης των ελληνικών εξαγωγών είναι μικρές».

Ολη η μελέτη ΕΔΩ .