Gaia ΝΕΑ

Η έγκυρη ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στον Αγροτικό τομέα

  • Όλες οι Ειδήσεις
    Όλες οι Ειδήσεις Όλες οι καταχωρήσεις ανά ημερομηνία δημοσίευσης.
  • Κατηγορίες
    Κατηγορίες Εμφανίζει μια λίστα κατηγοριών από αυτό το blog.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Εμφανίζει μια λίστα των ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.
Αναρτήθηκε από σε ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
  • Μέγεθος γραμματοσειράς: Μεγαλύτερο Μικρότερο
  • Επισκέψεις: 450
  • Εκτύπωση

Κατανάλωση ιχθυηρών στην Πολωνία.

b2ap3_thumbnail_Kladikes-meletes.jpg Από το γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής Πρεσβείας στην Βαρσοβία έχει συνταχτεί μια μελέτη σχετικά με την παραγωγή και κατανάλωση ιχθυηρών στην Πολωνία.
Σύμφωνα με στοιχεία του πολωνικού Ινστιτούτου Αγροτικής Οικονομίας, το 2014 αλιεύθηκαν περίπου 170.500 τόνοι αλιευμάτων, τόσο στη Βαλτική (118.500 τόνοι, κυρίως ευρωπαϊκή παπαλίνα, ρέγγα και μπακαλιάρος Ατλαντικού) όσο και σε μακρινές τοποθεσίες του ΝΑ και ΒΑ Ατλαντικού (52.100 τόνοι).

Στη χώρα δραστηριοποιούνται περίπου 250 επιχειρήσεις επεξεργασίας ιχθυηρών με δυνατότητα εξαγωγής προϊόντων στην ΕΕ και αρκετές εκατοντάδες μικρότερες επιχειρήσεις μεταποίησης τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας. Στον κλάδο απασχολούνται συνολικά 12.000 εργαζόμενοι. Οι πολωνικές επιχειρήσεις επεξεργασίας ιχθυηρών εξάγουν, πρωτίστως στην ΕΕ, καπνιστά ψάρια (σολομός και πέστροφα), κονσερβοποιημένα ψάρια (ρέγγα, σκουμπρί και παπαλίνα) και προπαρασκευασμένα γεύματα με βάση το ψάρι (σαλάτες και ψάρι σε άλμη ή μαρινάδα), φρέσκα και κατεψυγμένα φιλέτα μπακαλιάρου, κατεψυγμένα παναρισμένα φιλέτα μπακαλιάρου έτοιμα για μαγείρεμα, ολόκληρα ψάρια του γλυκού νερού (πέρκα) και φρέσκα και κατεψυγμένα ολόκληρα ψάρια (πέστροφα, παπαλίνα).

Ολη η μελέτη βρίσκεται ΕΔΩ .
Με ετικέτα στο: Αγορά Αλιεία Ευρώπη

 


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2015 | Όροι χρήσης παροχής υπηρεσιώνΕπικοινωνία