b2ap3_thumbnail_Kladikes-meletes.jpg

Η Ολλανδία είναι γνωστή για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα. Το βούτυρο, το τυρί και το γάλα είναι βασικά συστατικά της διατροφής των κατοίκων της χώρας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν αναζητούνται μόνο στην Ολλανδία, υπάρχει επίσης μεγάλη ζήτηση για ολλανδικά γαλακτοκομικά προϊόντα στο εξωτερικό. Η χώρα είναι εξαιρετικά κατάλληλη λόγω κλίματος και εδάφους για την παραγωγή για αναπαραγωγή βοοειδών και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων. Επίσης, η στρατηγική της θέση στην Ευρώπη, προσδίδει στην χώρα πολλές ευκαιρίες για την διάθεση των προϊόντων της. Ο γαλακτοκομικός τομέας είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ζωτικότερους τομείς της Ολλανδίας και συμβάλλει σημαντικά στην ολλανδική οικονομία.

Το ισχυρό, διεθνώς προσανατολισμένο επιχειρηματικό μοντέλο που συναντάται στα γαλακτοκομεία σήμερα, αναπτύχθηκε για πάνω από 150 χρόνια από μια τοπικά επικεντρωμένη γαλακτοκομική παραγωγή στο αγρόκτημα. Η αυξημένη κλίμακα σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης και ιδιαίτερα οι δυνατότητες που προσφέρονται από τα ψυγεία στις μεταφορές, ήταν σημαντικά ορόσημα στην ανάπτυξη της ολλανδικής βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων. Από τη δεκαετία του 1960, τα εργοστάσια γαλακτοκομικών προϊόντων παρουσίασαν σημαντική ανάπτυξη σε όλο φάσμα των δραστηριοτήτων τους.

Η παραγωγικότητα του τομέα είναι πολύ υψηλή. Η παραγωγή γάλακτος ανά αγελάδα είναι από τις υψηλότερες παγκοσμίως. Ο ολλανδικός τομέας των γαλακτοκομικών προϊόντων συμβάλλει στην οικονομική επιτυχία και άλλων τομέων όπως π.χ. ο φαρμακευτικός τομέας που παράγει γαλακτοκομικά συστατικά σε φάρμακα ή οι παραγωγοί ψωμιού και ειδών ζαχαροπλαστικής οι οποίοι αγοράζουν γάλα, κρέμα και βούτυρο. Επίσης ωφελείται ο τομέας των μεταφορών χάρη στις συνεχείς ροές μεταφοράς των γαλακτοκομικών προϊόντων.



Περισσότερα ΕΔΩ