Κρήτη: Ολοκληρώθηκαν σεμινάρια Βιολογικής ΚτηνοτροφίαςΟλοκληρώθηκε ο κύκλος σεμιναρίων Βιολογικής Κτηνοτροφίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαικού έργου έργου Δια Βίου Μάθησης Livorg, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα σεμινάρια υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ). Πέρα από την Ελλάδα και το Μ.Α.Ι.Χ., οι εταίροι του σχεδίου είναι από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Εσθονία και την Πολωνία.
 
Ο κύκλος σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Παραρτήματος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης στα Μυσσίρια (Δ/νση Δασών). Τα μαθήματα ήταν δωρεάν και απευθύνονταν σε κτηνοτρόφους, νέους αγρότες, άνεργους γεωτεχνικούς και όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με τη βιολογική κτηνοτροφία.
 
Η εκπαίδευση κάλυψε τους παρακάτω τομείς θεματολογίας, που υπάγονται στον κλάδο της βιολογικής κτηνοτροφίας:
  • Πιστοποίηση βιολογικής ζωικής παραγωγής
  • Διαχείριση ζωικού κεφαλαίου
  • Συστήματα διατροφής & στέγασης
  • Κανόνες ασφάλειας & υγιεινής
Τα μαθήματα ήταν συνολικής διάρκειας 80 ωρών και περιελάμβαναν, θεωρητικές ώρες διδασκαλίας, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε βιολογικές μονάδες του νομού Ρεθύμνου, καθώς και χρήση διαδικτυακών εξ αποστάσεως (e-learning) μαθημάτων.
 
Κατά την τελευταία συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, χορηγήθηκε στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.