Gaia ΝΕΑ

Η έγκυρη ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στον Αγροτικό τομέα

 • Όλες οι Ειδήσεις
  Όλες οι Ειδήσεις Όλες οι καταχωρήσεις ανά ημερομηνία δημοσίευσης.
 • Κατηγορίες
  Κατηγορίες Εμφανίζει μια λίστα κατηγοριών από αυτό το blog.
 • Ετικέτες
  Ετικέτες Εμφανίζει μια λίστα των ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.
Αναρτήθηκε από σε ΕΡΕΥΝΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 • Μέγεθος γραμματοσειράς: Μεγαλύτερο Μικρότερο
 • Επισκέψεις: 956
 • Εκτύπωση

Συμφωνία που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας ζητούν οι έμποροι

Στην ανάγκη επίτευξης μιας συμφωνίας που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας στέκεται, σε ανοικτή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης.
 
Στην ανωτέρω επιστολή, επισημαίνεται η ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού μετώπου από τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της ελληνικής αγοράς, εντός ενός αναμφίβολα ασφυκτικού πλαισίου.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, η ζημιά που έχει γίνει με το κλείσιμο των τραπεζών είναι ανυπολόγιστη, αφού "χάθηκε κάθε εμπορική πίστη". Έτσι, ο πρόεδρος της εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητά από τον πρωθυπουργό να καλέσει άμεσα τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους εργοδοτών και εργαζομένων και να συμφωνήσει μαζί τους, ένα κοινωνικό συμβόλαιο, πριν φύγει για τις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους εταίρους. Όπως εκτιμά, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχυθεί η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, ώστε να αποφευχθεί τελικά ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.
 
"Την ώρα που η αγορά δοκιμάζεται και η οικονομία βυθίζεται, ως Έλληνας προς Έλληνα, σας απευθύνω από καρδιάς ένα μήνυμα αγωνίας. Κύριε Πρωθυπουργέ, αγνοήστε τις κομματικές φωνές και τις κραυγές σύγχυσης, σεβαστείτε τις θυσίες του ελληνικού λαού, πάρτε προσωπικά την ευθύνη των αποφάσεων σας, πάση θυσία πηγαίνετε να σώσετε την πατρίδα από τη χρεοκοπία. Ως Έλληνας Πρωθυπουργός το οφείλετε στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες. Σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στην επίτευξη μιας σωτήριας συμφωνίας υπέρ της χώρας μας", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή Κορκίδη.
 
Ο πρόεδρος υπογραμμίζει ακόμα ότι η επομένη μέρα του Δημοψηφίσματος, βρίσκει την ελληνική αγορά με τα ίδια σοβαρά προβλήματα και ακόμα δυσκολότερες συνθήκες που πρέπει άμεσα να λυθούν και όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως προτιμήσεων και πολιτικής ταυτότητας, οφείλουμε να στηρίξουμε τη χώρα και να μην επιτρέψουμε έναν παράλογο και αδιέξοδο διχασμό.
 
"Για τους μικρομεσαίους του ελληνικού εμπορίου, ανεξάρτητα με το τελικό ποσοστό του «Ναι/Όχι», σημασία έχει να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις με πνεύμα ομόνοιας, σύμπνοιας κι ενότητας. Έξι χρόνια κρίσης μας εξάντλησαν, μας έφεραν στα όριά μας. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και δεν πρέπει να κάνουμε σε κανένα το χατίρι, να αλληλοφαγωθούμε.
 
Εσείς ως Πρωθυπουργός, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς του τόπου, πρέπει να φτάσετε σε μία κοινή συνισταμένη, σε ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης, για να σώσετε τη χώρα και να διεκδικήσετε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.
 
Εδώ και τώρα, μετά το δημοψήφισμα, απαιτείται περισσότερο από ποτέ ένα αρραγές μέτωπο από τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της ελληνικής αγοράς, εντός ενός αναμφίβολα ασφυκτικού πλαισίου", συμπληρώνει ο κ. Κορκίδης.

                                          


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2018 | Όροι χρήσης παροχής υπηρεσιώνΕπικοινωνία