Gaia ΝΕΑ

Η έγκυρη ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στον Αγροτικό τομέα

  • Όλες οι Ειδήσεις
    Όλες οι Ειδήσεις Όλες οι καταχωρήσεις ανά ημερομηνία δημοσίευσης.
  • Κατηγορίες
    Κατηγορίες Εμφανίζει μια λίστα κατηγοριών από αυτό το blog.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Εμφανίζει μια λίστα των ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.
Αναρτήθηκε από σε ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ GAIA
  • Μέγεθος γραμματοσειράς: Μεγαλύτερο Μικρότερο
  • Επισκέψεις: 440
  • Εκτύπωση

Η «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» στην AGROTICA 2018

Η «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» αποτελεί μία μοναδική, στο είδος της, εκδοτική πρωτοβουλία η οποία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, συντονιστή τον κ. Βασίλη Ζαμπούνη και τη συγγραφική συμβολή και πολυδιάστατη γνώση 37 ειδικών επιστημόνων που καλύπτουν όλη την «αγροδιατροφική αλυσίδα». Το αποτέλεσμα ήταν 700 έγχρωμες σελίδες που κοσμούνται με εκατοντάδες φωτογραφίες από το φωτογράφο Ανδρέα Σμαραγδή. Στην πολυσέλιδη έκδοση παρουσιάζεται αναλυτικά, με απλό και κατανοητό τρόπο, η  ιστορία, η  παραγωγική διαδικασία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι προοπτικές αυτού του εμβληματικού, για τη χώρα μας, προϊόντος.
Στην 27ηΔιεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων Agrotica 2018, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» στο Περίπτερο 2 (Όροφος) | Stand 34-36.
 
Ακολουθεί το σχετικό πρόγραμμα:
 
Παρασκευή 2/2/2018
11.30 – 12.00 Υδρολίπανση, η λύση για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων
1.       Στρατής Ζαφείρης Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
 
17.00 - 17.30 Ορθές πρακτικές ελαιοκαλλιέργειας
1.       Ιωάννης Θεριός Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας ΑΠΘ
2.       Χρήστος Χατζησαββίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
3.       Θεοχάρης Χατζηστάθης Ερευνητής ΕΛΓΟ, Εδαφολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
 
Σάββατο 3/2/2018
11.30 – 12.00 Τα συστατικά που καθορίζουν τη διατροφική αξία του ελαιολάδου και η προφύλαξή τους στο ελαιοτριβείο
1.       Δημήτριος Μπόσκου Ομότιμος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων ΑΠΘ
2.       Γεώργιος Μπλέκας Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Χημείας ΑΠΘ
 
18.30-19.00 Νέες επιχειρήσεις ελαιολάδου στον δρόμο της ποιότητας και της εξωστρέφειας
1.       Εύη Ψούνου – Προδρόμου Yanni’s Olive Grove
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης Agrotica2018, θα μπορείτε να προμηθεύεστε το βιβλίο «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» από το Περίπτερο 2 (Όροφος) | Stand 35

                            


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2018 | Όροι χρήσης παροχής υπηρεσιώνΕπικοινωνία