Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Απόσπασμα από την εκπομπή Live News - GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
Στην εκπομπή LiveNews με τον Ν. Ευαγγελάτο προβλήθηκε απόσπασμα από την Συνέντευξη Τύπου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με θέμα: Καλλιεργούμε συνεργασίες, επενδύουμε στο αγροτικό μέλλον, ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Ιωάννης Κουφουδάκης ανέφερε τη σημαντικότητα του ανταποδοτικού προγράμματος που ανακοινώθηκε από την εταιρία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου «Με αυτή την κίνηση στρατηγικής σημασίας επιθυμούμε να συμβάλουμε στη ανάδειξη του εγχώριου πρωτογενούς τομέα σε τομέα οικονομικής ανάκαμψης. Έχοντας θέσει ως άξονα προτεραιότητας τον Έλληνα παραγωγό η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στοχεύει στην εξέλιξη αυτού του προγράμματος ανταπόδοσης με νέες εταιρίες με σκοπό...
Καλλιεργούμε συνεργασίες, επενδύουμε στο αγροτικό μέλλον, ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας
Στρατηγικές εταιρικές συμφωνίες με την Τράπεζα Πειραιώς, την Wind Eλλάς, την Coral – Shell, την NRG και τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική με στόχο να συνεισφέρει στη μείωση του κόστους των καθημερινών αναγκών των δικαιούχων αγροτικών επιδοτήσεων και των παραγωγών ανά την Ελλάδα ανακοίνωσε χθες η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Όπως ανακοινώθηκε, αυτές οι συνεργασίες δεν είναι ευκαιριακές και η δυναμική τους μέσα στον χρόνο θα συντελέσει στην ολιστική παρέμβαση που επιθυμεί να επιτύχει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στην εγχώρια αγροτική οικονομία. Πρώτο βήμα αυτών των συνεργασιών αποτελεί η μείωση του κόστους υποβολής την Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ...

Περονόσπορος πατάτας

Αναρτήθηκε από σε ΓΕΩΠΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περονόσπορος πατάτας
Γράφει η Κατερίνα Καπώνη Η καλλιέργεια της πατάτας είναι μία εύκολη καλλιέργεια που όμως απαιτεί καλή κατεργασία του εδάφους, έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την καλή ανάπτυξη του ριζικού συστήματος και των κονδύλων. Το έδαφος θα πρέπει να είναι καθαρό, απαλλαγμένο από πέτρες, ζιζάνια, υπολείµµατα προηγούμενων καλλιεργειών και καλά οργωμένο. Πριν τη σπορά θα πρέπει να γίνει εδαφοανάλυση για τον προσδιορισμό των θρεπτικών στοιχείων που έχει ανάγκη το έδαφος. Στη συνέχεια, αν πρόκειται για εαρινή καλλιέργεια συστήνεται µια βαθιά άροση 30-40 cm το φθινόπωρο, ή το καλοκαίρι, αν πρόκειται για φθινοπωρινή καλλιέργεια. Πριν τη θερινή άροση, καλό...
Το λεμόνι στη μεσογειακή διατροφή
Γράφει η Κατερίνα Καπώνη Το λεμόνι είναι το πλέον γνωστό εσπεριδοειδές στη Μεσόγειο. Είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου που ονομάζεται λεμονιά και ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών. Ο καρπός αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για τον χυμό του, παρόλο που χρησιμοποιούνται επίσης το πιο σαρκώδες μέρος του καρπού και ο φλοιός του, ιδιαίτερα στη μαγειρική. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση και pH από 2 μέχρι 3. Αυτή η οξύτητα καθιστά το λεμόνι φθηνό και εύκολα διαθέσιμο υλικό για χρήση σε εκπαιδευτικά πειράματα χημείας. Μερικοί άνθρωποι τρώνε το λεμόνι...
Με ετικέτα στο: Υγεία
Εξωστρέφειας Συνέχεια: H GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ανοίγει δρόμους συνεργασίας και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά από τον καταστροφικό εμφύλιο στην γείτονα χώρα, η πρώτη αντιπροσωπεία από 30 ελληνικές επιχειρήσεις, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, επισκέφθηκε το Σαράγιεβο στις 15 -18/3/2016 για να διερευνήσει τις πιθανότητες της διεύρυνσης των διμερών εμπορικών και πολιτικών συνεργασιών.   Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τoν αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα, συμμετείχε σε μια σειρά πολύ καλά οργανωμένων από την Ελληνική Πρεσβεία διμερών επαφών και εκδηλώσεων, που οδήγησαν στην υπογραφή μνημονίων συνεργασίας ανάμεσα στις κυβερνήσεις και τα Εμπορικά Επιμελητήρια Αθήνας και Εξωτερικού Εμπορίου της πολύπλοκης διοικητικά δημοκρατίας. Ο στόχος, όπως διακηρύχθηκε, είναι η αύξηση του όγκου...
Η καλλιέργεια της φραουλιάς
Γράφει η Κατερίνα Καπώνη Η φραουλιά είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό με αρκετά βραχύ μίσχο (μόλις 1 - 1,5cm) στα φύλλα. Έχει θυσσανώδες και επιφανειακό ριζικό σύστημα, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό του φθάνει σε βάθος μέχρι 15cm. Ο βλαστός είναι σαρκώδης και φέρει σύνθετα φύλλα (3-5 φυλλάρια/φύλλο). Τα φύλλα παρουσιάζουν ποικιλία σε σχήμα και στην παρουσία χνουδιού. Έχει βρεθεί ότι τα φύλλα συνεχώς ανανεώνονται από καινούρια καθώς η διάρκεια ζωής τους περιορίζεται στους 1-3 μήνες.   O καρπός είναι ένα συγκάρπιο, όπου το εδώδιμο σαρκώδες μέρος είναι η διογκωμένη ανθοδόχη, εξωτερικά από την οποία φέρονται τα αχαίνια. Τα αχαίνια είναι...

Λίπανση της ελιάς

Αναρτήθηκε από σε ΓΕΩΠΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λίπανση της ελιάς
Γράφει η Κατερίνα Καπώνη Το δέντρο της ελιάς καλλιεργείται από πολύ παλιά και κάτω από διαφορετικές εδαφικές και κλιματικές συνθήκες. Έτσι έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό ποικιλιών που μπορούν και προσαρμόζονται στις συνθήκες της κάθε περιοχής. Στην Ελλάδα η ελιά καλλιεργείται στο υπόλοιπο Αττικής, στη Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Πελοπόννησο, νησιά Ιονίου (Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Λευκάδα), Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, νησιά Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Λέσβος, Σάμος, Χίος) και Κρήτη.   Εκτός όλων των άλλων καλλιεργητικών φροντίδων που χρειάζεται η συγκεκριμένη καλλιέργεια για να αναπτυχθεί, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η λίπανση που θα δεχθεί.   Προτείνεται να γίνεται ανάλυση εδάφους πριν την εγκατάσταση...
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για την Ευφυή Γεωργία που συνδιοργάνωσε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με την Digital Europe
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 03/03/2016: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ    «Οι αγρότες χρειάζονται μία συμβουλευτική «νέας γενιάς», που να υποστηρίζεται από την επιστημονική γνώση, να βασίζεται σε δεδομένα και να διαχέεται μαζικά. Αυτή η νέα γενιά συμβουλευτικής μπορεί και να είναι χαμηλού κόστους και να παραμένει υψηλής αξίας. Οι συνεταιρισμοί έχουν έναν σημαντικό ρόλο να παίξουν σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς η συλλογική τους επένδυση και στροφη στην προστιθέμενη αξία που προκύπτει από τη χρήση των νέων τεχνολογιών είναι καταλυτική ώστε και να μειωθεί το...

Τριστέτσα εσπεριδοειδών

Αναρτήθηκε από σε ΓΕΩΠΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τριστέτσα εσπεριδοειδών
Γράφει η Κατερίνα Καπώνη Τα εσπεριδοειδή όπως και όλα τα δέντρα προσβάλλονται από εχθρούς κι ασθένειες. Οι σημαντικότερες ασθένειες των εσπεριδοειδών είναι η Κορυφοξήρα, η Κομμίωση του λαιμού, η Ξηρή σηψιρριζία, η Καπνιά, η Αλτερναρίωση, η Ανθράκωση, η Τριστέτσα.   Στο κείμενο που ακολουθεί θα ασχοληθούμε με την Τριστέτσα, που αποτελεί και την πιο σοβαρή απ’ τις ιολογικές ασθένειες των εσπεριδοειδών και θα την δούμε ως προς τα συμπτώματά της, τους τρόπους μετάδοσης, τις ιδανικές θερμοκρασίες μόλυνσης αλλά και τους τρόπους παρεμπόδισής της. Η καταστροφική αυτή ασθένεια των εσπεριδοειδών, εξαπλώνεται συνεχώς και στη χώρα μας. Η Τριστέτσα είναι μία σοβαρότατη ασθένεια....
Με ετικέτα στο: Γεωργία

Άρδευση κερασιάς

Αναρτήθηκε από σε ΓΕΩΠΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρδευση κερασιάς
Γράφει η Κατερίνα Καπώνη Σήμερα η κερασιά καλλιεργείται σε όλα τα διαμερίσματα της χώρας μας, ακόμη και στα νησιά, σε εκτάσεις που πλησιάζουν τις 100.000 στρέμματα κανονικών δενδρώνων. Η καλλιεργούμενη έκταση κερασιάς στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, εμφανίζει τάσεις ελαφράς ανόδου. Από αυτές τις εκτάσεις το 80% περίπου βρίσκεται στη Μακεδονία, με επίκεντρο τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, όπου βρίσκεται το 65%-70% περίπου των καλλιεργούμενων εκτάσεων κερασιάς της χώρας μας. Η παραγωγή κερασιού την τελευταία δεκαετία, κυμαίνεται από 42-62.000 τόνους περίπου το χρόνο, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν κατά την περίοδο της ανθοφορίας και της ωρίμανσης του καρπού....
Συγκομιδή και διαχείριση μηδικής
Γράφει η Κατερίνα Καπώνη Η διαχείριση της χορτοδοτικής μηδικής γίνεται είτε μόνο με κοπή κατά διαστήματα είτε με συνδυασμό κοπής και βόσκησης σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Κατά το σχεδιασμό ενός οικονομικού συστήματος διαχείρισης πρέπει να λαμβάνονται συγχρόνως υπόψη η απόδοση και η ποιότητα του χόρτου καθώς και η επιβίωση της μηδικής.   Η ποιότητα του παραγόμενου χόρτου είναι ανώτερη όταν η μηδική συγκομίζεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Η μείωση της ποιότητας, σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, σχετίζεται πρωτίστως με τη μείωση του δείκτη φυλλικής επιφάνειας και της αναλογίας φύλλα/βλαστοί καθώς και με την αύξηση των ινωδών συστατικών των βλαστών και τη...
Ημερίδα για την καλλιέργεια της αχλαδιάς από τον Α.Σ. Αιχμέας
Ο Αγροτικός  Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ σε συνεργασία με τον Α.Σ. Βέροιας Venus Growers  διοργανώνει  ενημερωτική  ημερίδα την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 στις 18:00, στο Συνεδριακό κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος" στην Kρύα με θέμα "Καλλιέργεια της Αχλαδιάς – Ποικιλία Sissy".   Θα παραστούν ως ομιλητές: Γιαννακάκης Χρήστος, Δ/νων Σύμβουλος Α.Σ. Βέροιας Venus Growers Κεμπαπίδου Σοφία, Γεωπόνος – Φυτώριο Farm Hellas Στρατάκος Γιώργος, Γεωπόνος MSc – PhD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ   18:00. Προσέλευση. 18:15. Χαιρετισμοί Επισήμων.   18:30. Πρόταση Συνεργασίας  από Α.Σ. Βέροιας Venus Growers με Α.Σ. Αιχμέας Δενδροκαλλιέργεια Αχλαδιάς Ποικιλία Sissy  Εισηγητής: Γιαννακάκης Χρήστος, Δ/νων Σύμβουλος Α.Σ. Βέροιας Venus Growers – Καλλιεργητής Αχλαδιάς Ποικιλία...
Με ετικέτα στο: Φρούτα

Κλάδεμα και λίπανση αμπελιού

Αναρτήθηκε από σε ΓΕΩΠΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γράφει η Κατερίνα Καπώνη Με τον όρο κλάδεμα του αμπελιού εννοούμε τη μερική ή ολική αφαίρεση οργάνων του πρέμνου με τομές που γίνονται στους βλαστούς, τις κληματίδες, τους βραχίονες και τον κορμό. Το κλάδεμα συμβάλλει στην ποσοτική και ποιοτική απόδοση των πρέμνων και στην εξισορρόπηση της βλάστησης. Ανάλογα με το βλαστικό στάδιο που πραγματοποιείται διακρίνεται σε: Χειμερινό ή ξηρό κλάδεμα Θερινό ή χλωρό κλάδεμα Το κλάδεμα μπορεί να γίνει από το τέλος της φυσιολογικής φυλλόπτωσης μέχρι την έναρξη της βλάστησης (έκπτυξη οφθαλμών). Γενικά το πολύ πρώιμο και πολύ όψιμο κλάδεμα εξασθενούν τα πρέμνα. Το πολύ πρώιμο γιατί δεν επιτρέπει την...
Γράφει η Κατερίνα Καπώνη Το παντζάρι (ή κοκκινογούλι ή κηπευτικό τεύτλο) καλλιεργείται για τις σαρκώδεις γογγυλόριζές του (πλούσιες σε υδατάνθρακες) και τα φύλλα του, τα οποία καταναλώνονται ως βραστή σαλάτα. Στην ελληνική αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι παντζαριού με κυριότερο τον τύπο Detroit 5, που δίνει πρώιμα στρογγυλά παντζάρια καλής διαμέτρου με ομοιόμορφο κόκκινο χρώμα. Το παντζάρι μπορεί να καλλιεργηθεί σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες και είναι αρκετά ανθεκτικό στο ψύχος, τόσο το υπέργειο τμήμα του φυτού όσο και η γογγυλόριζα.   Το προϊόν αυτό αποτελεί ένα ακόμη «φάρμακο» της φύσης, που βοηθά εναντίον πολλών παθήσεων και είναι ευεργετικό για την...
Με ετικέτα στο: Γεωργία Υγεία
H Ημερίδα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια των 130 και πλέον συνέδρων συγκέντρωσε η Ημερίδα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. με θέμα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Τροφίμων που συνδιοργανώθηκε με τη ΔΕΘ-Helexpo στις 29 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της 26ης Διεθνούς Έκθεσης «Agrotica».   Την Ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη στήριξης του αγροτικού τομέα στην ποιοτική και όχι στην ποσοτική αγροτική παραγωγή, την ανάπτυξη του κλάδου τροφίμων, με τη σύνδεση παραγωγής και μάρκετινγκ, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην παραγωγή δυναμικών ποιοτικών καλλιεργειών.   Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας...
Γενετική βελτίωση αγροτικών ζώων
Γράφει η Κατερίνα Καπώνη Η Γενετική Βελτίωση των Αγροτικών Ζώων είναι εφαρμοσμένη επιστήμη που έχει ως βάση τη Γενετική αλλά με τη βοήθεια άλλων επιστημών όπως της Στατιστικής και της Πληροφορικής, της Φυσιολογίας Αναπαραγωγής και των Οικονομικών, επιδιώκει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ιδιοτήτων των ζώων που έχουν οικονομικό ενδιαφέρον για την κοινωνία.   Όλες οι ιδιότητες ή τα χαρακτηριστικά των παραγωγικών ζώων ελέγχονται από γονίδια που βρίσκονται στα χρωμοσώματα αλλά οι ιδιότητες με οικονομική σημασία επηρεάζονται πολύ σπάνια από ένα ή ορισμένα μόνο γονίδια. Συνήθως ελέγχονται από εξαιρετικά πολύπλοκους γενετικούς και βιοχημικούς μηχανισμούς και ταυτόχρονα επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από...
Σπαράγγι: Ένα λαχανικό με πολλά οφέλη
Γράφει η Κατερίνα Καπώνη   Το σπαράγγι ανήκει στην οικογένεια Liliaceae και χρησιμοποιείται εδώ και 20 αιώνες τόσο για διατροφή όσο και για φαρμακευτικούς σκοπούς. Το εδώδιμο μέρος του φυτού είναι οι νεαροί τρυφεροί βλαστοί που περιέχουν την διουρητική ουσία Ασπαραγίνη. Στην Ελλάδα, το σπαράγγι καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά το 1961 στα Γιαννιτσά, αλλά τώρα καλλιεργείται και σε άλλες περιοχές της χώρας (κυρίως νομοί Έβρου, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης). Σήμερα διακρίνουμε το λευκό και πράσινο σπαράγγι, αποτέλεσμα της καλλιεργητικής πρακτικής που εφαρμόζεται.   Τα οφέλη απ’ την κατανάλωση του σπαραγγιού είναι πολλά. Έχει διαιτητικές και ιδιαίτερα διουρητικές ιδιότητες. Είναι υδατώδες λαχανικό...
Με ετικέτα στο: Γεωργία Υγεία
Διαγωνισμός GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στην Agrotica
Μεγάλο διαγωνισμό διοργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με έπαθλο ένα STIHL MS 193 T, Αλυσοπρίονο περιποίησης δέντρων της STIHL από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2016. Επισκεφτείτε το Περίπτερο 2, Stand 14 και δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31/01/2016 στις 12:00. Δείτε τους πλήρεις όρους και προϋποθέσεις του διαγωνισμού εδώ.  ...
Έκδοση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Εξελίξεις στην Αγροτική Οικονομία της Ελλάδας
Στην έκθεση που ακολουθεί παρουσιάζεται μια επισκόπηση των σημαντικότερων εξελίξεων στην αγροτική οικονομία της χώρας. Πρόκειται για ορισμένα βασικά στοιχεία και μεγέθη, που αναφέρονται σε έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε άλλες πηγές, προσδιορίζοντας τη σημασία και τις εξελίξεις στην Ελληνική γεωργία στο διάστημα των τελευταίων ετών. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκδοση αυτή παρέχουν τη δυνατότητα συνοπτικής ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν στους οικονομικούς λογαριασμούς της γεωργίας και στις δαπάνες της ΚΑΠ, στις εξελίξεις στο γεωργικό εισόδημα, στην ανάλυση της αξίας και του κόστους της γεωργικής παραγωγής κατά κατηγορία, στην εξέλιξη των τιμών των εισροών και εκροών, στη χρηματοδότηση των γεωργικών επιχειρήσεων, στο εμπόριο των αγροτικών...
Η κατανάλωση μανταρινιού
Γράφει η Κατερίνα Καπώνη Ο όρος εσπεριδοειδή αναφέρεται σε μία ομάδα φυτών που κατατάσσεται στην οικογένεια ρυτοειδή. Είναι χαμηλά δένδρα, που τα φύλλα τους δεν πέφτουν (αειθαλή) και καλλιεργούνται στις τροπικές ή ημιτροπικές και στις εύκρατες χώρες. Στα εσπεριδοειδή ανήκουν η πορτοκαλιά, η λεμονιά, η νεραντζιά κ.λπ. Σ’ αυτή την ομάδα ανήκουν και οι μανταρινιές. Ο καρπός τους, το μανταρίνι, έχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και κυριαρχεί ανάμεσα στα φρούτα του χειμώνα.   Είναι ένα κατεξοχήν χειμερινό φρούτο καθώς διατίθεται στην αγορά από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο. Τρώγεται κυρίως ωμό ενώ αποτελεί και ένα πρώτης τάξεως γλυκό του...
Με ετικέτα στο: Προϊόντα Υγεία Φρούτα

                                           


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2018 | Όροι χρήσης παροχής υπηρεσιώνΕπικοινωνία