Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Ενημερωθείτε  για το ΠΑΑ και
τις χρηματοδοτούμενες
δράσεις από τους ειδικούς!
tips guy


ΠΑΑ 2014 - 2020

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 αποτελεί τον 2ο πυλώνα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και βασικό χρηματοδοτικό μέσο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Στο ΠΑΑ περιγράφονται οι προτεραιότητες της Ελλάδας για την αξιοποίηση της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης ύψους 5,9 δις ευρώ για την περίοδο 2014-20 μέσα από χρηματοδοτικές δράσεις στο πλαίσιο των 6 προτεραιοτήτων της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται ότι 6.300 γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα λάβουν στήριξη για επενδύσεις σε αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό και 23.900 νέοι γεωργοί θα λάβουν ενισχύσεις για πρώτη εγκατάσταση. Επιπλέον, περισσότερες από 8.300 γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα λάβουν στήριξη για την ανάπτυξη βραχέων αλυσίδων εφοδιασμού, τοπικών αγορών και για δραστηριότητες προώθησης ενώ περίπου 600 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο αγρο-διατροφικό τομέα θα λάβουν στήριξη για επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων. Η στήριξη της γνώσης και της καινοτομίας καταλαμβάνει ποσοστό που υπερβαίνει το 6 % της προβλεπόμενης δημόσιας δαπάνης με τη δημιουργία περίπου 86.640 θέσεων κατάρτισης, για γεωργούς και αγροτικές επιχειρήσεις.

Τα στελέχη του ΚΕΑ της περιοχής σας και της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα σας ενημερώσουν εγκαίρως για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάθετε έγκυρα και έγκαιρα αν είστε επιλέξιμος για κάποιο μέτρο, ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τι είναι καλύτερο για σας και κάντε την επιλογή σας. Εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για κάποιο από τα μέτρα έχετε δίπλα σας έναν έμπειρο σύμβουλο που θα σας καθοδηγήσει και θα σας παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεστε σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.
ΘΕΜΑ: Τι αλλάζει στo Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Στις 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2020. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πρόοδος υλοποίησης του ΠΑΑ για το έτος 2016, αλλά και οι προτεινόμενες τροποποιήσεις σε αρκετά μέτρα του ΠΑΑ, που πρόκειται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα. Οι αλλαγές αυτές είναι σημαντικές, διότι σε πολλές περιπτώσεις αλλάζουν τον τρόπο επιλογής των δικαιούχων παραγωγών, εισάγουν νέες καλλιέργειες, ενώ προτείνονται και νέα υπομέτρα.

περισσότερα ›
Ανοίγουν τα χαρτιά τους με φόντο το ΠΑΑ τα πιστωτικά ιδρύματα

Το εν εξελίξει Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα.

περισσότερα ›
Τρέχουν από τις 16 Μαΐου οι αιτήσεις για το Μέτρο της Μεταποίησης

Πρεμιέρα έκανε την περασμένη Τρίτη 16 Μαΐου το Μέτρο της Μεταποίησης (4.2.1), με τους ενδιαφερόμενους –συλλογικά σχήματα αγροτών, όπως ομάδες παραγωγών, συνεταρισμούς αλλά και μεμονωμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας– να έχουν πλέον δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις ενίσχυσης.

περισσότερα ›
Μέσα από τις συνέργειες το μέλλον των αρωματικών φυτών στην Ελλάδα. Πρώτος στόχος τα 80.000 στρ.

Παρουσιάστηκε και επίσημα την Τετάρτη 31/5 από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, το πρώτο «Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης για την καλλιέργεια, επεξεργασία και εμπορία των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών στην Ελλάδα». Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρθηκε στις προοπτικές που μπορεί να δώσει η καλλιέργεια στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας λόγω της ζήτησης για εξαγωγές.

περισσότερα ›
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Λήψη pdf Αρχείων:
ΠΑΑ 2014 - 2020 ΜΕΤΡΟ 4.2.
ΠΑΑ 2014 - 2020 Δράση Μ4.2 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 1. Όνομα:
  Invalid Input
 2. Επίθετο:
  Invalid Input
 3. Περιοχή Κατοικίας:
  Invalid Input
 4. Κινητό Τηλέφωνο:
  Invalid Input
 5. E-mail:
  Invalid Input
 6. Ενδιαφέρομαι για:
  Invalid Input
 7. Όλα τα πεδία συμπληρώνονται υποχρεωτικά
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μ1: Εκπαίδευση και Κατάρτιση Παραγωγών
Μ2: Γεωργικοί Σύμβουλοι
Μ3: Συστήματα Ποιότητας και Προώθηση Προϊόντων
Μ4.1: Σχέδια Βελτίωσης
Μ4.2: Επενδύσεις στη Μεταποίηση
Μ5: Πρόληψη Κινδύνων από Φυσικές καταστροφές
Μ6: Εγκατάσταση Νέων Αγροτών
Μ8: Δάσωση
Μ9: Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων  Παραγωγών
Μ10: Αγροπεριβαλλοντικά Μέτρα (Νιτρορύπανση, Διαχείριση κλαδεμάτων, Κομφούζιο, Καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες, Γενετικοί Πόροι)
Μ11: Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία
Μ11: Βιολογική Κτηνοτροφία
Μ14: Ευζωία –Καλή διαβίωση των ζώων
Μ16: Συνεργασία
Μ19: LEADER

 

 


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2017 | Όροι χρήσης παροχής υπηρεσιώνΕπικοινωνία