Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Ενημερωθείτε  για το ΠΑΑ και
τις χρηματοδοτούμενες
δράσεις από τους ειδικούς!
tips guy


ΠΑΑ 2014 - 2020

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 αποτελεί τον 2ο πυλώνα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και βασικό χρηματοδοτικό μέσο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Στο ΠΑΑ περιγράφονται οι προτεραιότητες της Ελλάδας για την αξιοποίηση της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης ύψους 5,9 δις ευρώ για την περίοδο 2014-20 μέσα από χρηματοδοτικές δράσεις στο πλαίσιο των 6 προτεραιοτήτων της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται ότι 6.300 γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα λάβουν στήριξη για επενδύσεις σε αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό και 23.900 νέοι γεωργοί θα λάβουν ενισχύσεις για πρώτη εγκατάσταση. Επιπλέον, περισσότερες από 8.300 γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα λάβουν στήριξη για την ανάπτυξη βραχέων αλυσίδων εφοδιασμού, τοπικών αγορών και για δραστηριότητες προώθησης ενώ περίπου 600 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο αγρο-διατροφικό τομέα θα λάβουν στήριξη για επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων. Η στήριξη της γνώσης και της καινοτομίας καταλαμβάνει ποσοστό που υπερβαίνει το 6 % της προβλεπόμενης δημόσιας δαπάνης με τη δημιουργία περίπου 86.640 θέσεων κατάρτισης, για γεωργούς και αγροτικές επιχειρήσεις.

Τα στελέχη του ΚΕΑ της περιοχής σας και της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα σας ενημερώσουν εγκαίρως για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάθετε έγκυρα και έγκαιρα αν είστε επιλέξιμος για κάποιο μέτρο, ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τι είναι καλύτερο για σας και κάντε την επιλογή σας. Εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για κάποιο από τα μέτρα έχετε δίπλα σας έναν έμπειρο σύμβουλο που θα σας καθοδηγήσει και θα σας παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεστε σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.
Ενισχύσεις ύψους 5,7 εκατ. ευρώ για την μελισσοκομία μέσα από τρεις δράσεις

Ενισχύσεις ύψους 5.407.486 για την εφαρμογή των δράσεων 3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” για το έτος 2017, και 1.1 «Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας» έτους 2017 ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ.

περισσότερα ›
Περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους για την εφαρμογή ΠΑΑ σε δασικού χαρακτήρα επεμβάσεις

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 2380) των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου με την οποία ορίζεται η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης και εκχωρούνται σε αυτήν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 οι κατάλληλες αρμοδιότητες.

περισσότερα ›
Υποχρεωτική η τυπική απόδοση της εκμετάλλευσης για τους Νέους Αγρότες κατά την πενταετία

Διευκρινιστική εγκύκλιος για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια η οποία κοινοποιείται προς όλες της Περιφέρειες.

περισσότερα ›
Πράσινο φως στο πρόγραμμα μελισσοκομίας 2017-2018 ύψους 14,5 εκατ. ευρώ

Στο ποσό των 14,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος της χρηματοδότησης του μελισσοκομικού προγράμματος για τα έτη 2017 και 2018, που περιλαμβάνει μία σειρά μέτρων, αλλά και επιπρόσθετων επιμέρους δράσεων για τη στήριξη της ελληνικής μελισσοκομίας.

περισσότερα ›
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Λήψη pdf Αρχείων:
ΠΑΑ 2014 - 2020 ΜΕΤΡΟ 4.2.
ΠΑΑ 2014 - 2020 Δράση Μ4.2 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 1. Όνομα:
  Invalid Input
 2. Επίθετο:
  Invalid Input
 3. Περιοχή Κατοικίας:
  Invalid Input
 4. Κινητό Τηλέφωνο:
  Invalid Input
 5. E-mail:
  Invalid Input
 6. Ενδιαφέρομαι για:
  Invalid Input
 7. Όλα τα πεδία συμπληρώνονται υποχρεωτικά
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μ1: Εκπαίδευση και Κατάρτιση Παραγωγών
Μ2: Γεωργικοί Σύμβουλοι
Μ3: Συστήματα Ποιότητας και Προώθηση Προϊόντων
Μ4.1: Σχέδια Βελτίωσης
Μ4.2: Επενδύσεις στη Μεταποίηση
Μ5: Πρόληψη Κινδύνων από Φυσικές καταστροφές
Μ6: Εγκατάσταση Νέων Αγροτών
Μ8: Δάσωση
Μ9: Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων  Παραγωγών
Μ10: Αγροπεριβαλλοντικά Μέτρα (Νιτρορύπανση, Διαχείριση κλαδεμάτων, Κομφούζιο, Καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες, Γενετικοί Πόροι)
Μ11: Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία
Μ11: Βιολογική Κτηνοτροφία
Μ14: Ευζωία –Καλή διαβίωση των ζώων
Μ16: Συνεργασία
Μ19: LEADER

 

 


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2017 | Όροι χρήσης παροχής υπηρεσιώνΕπικοινωνία