Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Ενημερωθείτε  για το ΠΑΑ και
τις χρηματοδοτούμενες
δράσεις από τους ειδικούς!
tips guy


ΠΑΑ 2014 - 2020

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 αποτελεί τον 2ο πυλώνα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και βασικό χρηματοδοτικό μέσο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Στο ΠΑΑ περιγράφονται οι προτεραιότητες της Ελλάδας για την αξιοποίηση της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης ύψους 5,9 δις ευρώ για την περίοδο 2014-20 μέσα από χρηματοδοτικές δράσεις στο πλαίσιο των 6 προτεραιοτήτων της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται ότι 6.300 γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα λάβουν στήριξη για επενδύσεις σε αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό και 23.900 νέοι γεωργοί θα λάβουν ενισχύσεις για πρώτη εγκατάσταση. Επιπλέον, περισσότερες από 8.300 γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα λάβουν στήριξη για την ανάπτυξη βραχέων αλυσίδων εφοδιασμού, τοπικών αγορών και για δραστηριότητες προώθησης ενώ περίπου 600 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο αγρο-διατροφικό τομέα θα λάβουν στήριξη για επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων. Η στήριξη της γνώσης και της καινοτομίας καταλαμβάνει ποσοστό που υπερβαίνει το 6 % της προβλεπόμενης δημόσιας δαπάνης με τη δημιουργία περίπου 86.640 θέσεων κατάρτισης, για γεωργούς και αγροτικές επιχειρήσεις.

Τα στελέχη του ΚΕΑ της περιοχής σας και της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα σας ενημερώσουν εγκαίρως για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάθετε έγκυρα και έγκαιρα αν είστε επιλέξιμος για κάποιο μέτρο, ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τι είναι καλύτερο για σας και κάντε την επιλογή σας. Εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για κάποιο από τα μέτρα έχετε δίπλα σας έναν έμπειρο σύμβουλο που θα σας καθοδηγήσει και θα σας παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεστε σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.
Θέμα… τύχης η ένταξη των νεοεισερχόμενων στα Βιολογικά
Οποιος βιάζεται, σκοντάφτει. Και, όταν αυτός ο κάποιος είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο την ώρα της πτώσης κρατάει στα χέρια του την ένταξη ή µη Νέων Αγροτών στη Βιολογική και στο Μέτρο 11, τότε είναι µάλλον ζήτηµα τύχης το µέλλον των ίδιων, αλλά και της καλλιέργειας. Πόσο άξιο εµπιστοσύνης είναι, λοιπόν, ένα υπουργείο το οποίο «σκοντάφτει» πάνω στα συµφέροντα των «παλιών» του συστήµατος (σ.σ. ποιότητας και ελέγχου), αφήνοντας στην τύχη τους τούς νέους; Και εξηγούµαστε, για να µην παρεξηγούµαστε.
περισσότερα ›
Μέτρο 10 – ΠΑΑ 2014-2020: Ποιες δράσεις του μέτρου προκηρύσσονται το επόμενο διάστημα
Με τον χρόνο να μετράει πλέον αντίστροφα για τη δημοσίευση της πρόσκλησης της Δράσης 10.1.4. «Μείωση ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα», σε πορεία εφαρμογής τίθενται σιγά – σιγά και οι υπόλοιπες δράσεις του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του ΠΑΑ 2014-2020. Ήδη, ολοκληρώθηκε η τελική αξιολόγηση και κατάταξη των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Δράσης 10.1.8 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)», ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Νοέμβριο αναμένεται η σταδιακή προκήρυξη και των υπόλοιπων δράσεων.
περισσότερα ›
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του υπομέτρου 19.4 του ΠΑΑ 2014-2020
Εγκύκλιο με την οποία περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία πληρωμής του υπομέτρου 19.4 (Στήριξη για τις λειτουργικές δαπάνες και την εμψύχωση), του του ΠΑΑ 2014-2020 εξέδωσε την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ
περισσότερα ›
Τι νέο φέρνει η νιτρορύπανση

Οι κύριες διαφορές της Δράσης σε σχέση με την αντίστοιχη του ΠΑΑ 2007 – 2013 αναφέρονται συνοπτικά πιο κάτω:

Αυξήθηκε ο αριθμός των περιοχών παρέμβασης από 7 σε 37, και αντίστοιχα η έκταση από 250.000 εκτάρια σε περίπου 500.000.

Απλουστεύθηκε η διαδικασία αξιολόγησης της επιλεξιμότητας. Η αξιολόγηση πλέον επικεντρώνεται στο αγροτεμάχιο και όχι στην καλλιέργεια (εκτός από την περίπτωση των μόνιμων φυτειών).

περισσότερα ›
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Λήψη pdf Αρχείων:
ΠΑΑ 2014 - 2020 ΜΕΤΡΟ 4.2.
ΠΑΑ 2014 - 2020 Δράση Μ4.2 ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 1. Όνομα:
  Invalid Input
 2. Επίθετο:
  Invalid Input
 3. Περιοχή Κατοικίας:
  Invalid Input
 4. Κινητό Τηλέφωνο:
  Invalid Input
 5. E-mail:
  Invalid Input
 6. Ενδιαφέρομαι για:
  Invalid Input
 7. Όλα τα πεδία συμπληρώνονται υποχρεωτικά
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μ1: Εκπαίδευση και Κατάρτιση Παραγωγών
Μ2: Γεωργικοί Σύμβουλοι
Μ3: Συστήματα Ποιότητας και Προώθηση Προϊόντων
Μ4.1: Σχέδια Βελτίωσης
Μ4.2: Επενδύσεις στη Μεταποίηση
Μ5: Πρόληψη Κινδύνων από Φυσικές καταστροφές
Μ6: Εγκατάσταση Νέων Αγροτών
Μ8: Δάσωση
Μ9: Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων  Παραγωγών
Μ10: Αγροπεριβαλλοντικά Μέτρα (Νιτρορύπανση, Διαχείριση κλαδεμάτων, Κομφούζιο, Καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες, Γενετικοί Πόροι)
Μ11: Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία
Μ11: Βιολογική Κτηνοτροφία
Μ14: Ευζωία –Καλή διαβίωση των ζώων
Μ16: Συνεργασία
Μ19: LEADER

 

                            


© GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2013-2017 | Όροι χρήσης παροχής υπηρεσιώνΕπικοινωνία