{{ error }}
Ενεργοποίηση με κλειδάριθμο

Καλησπέρα {{ user.email.substring(0, user.email.indexOf("@")) }}

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΥ

Συμμετοχή της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στη «Συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων»

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και τη Σπατάλη των Τροφίμων, και σε συνέχεια πρωτοβουλίας της οργάνωσης Μπορούμε και της ΑΒ Βασιλόπουλος, ανακοινώθηκε η επίσημη έναρξη της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» (Alliance for the Reduction of Food Waste) στην οποία συμμετέχει ως εταίρος η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.
Με αφορμή την επίσημη έναρξη της ιδιαίτερα σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, με τη συμμετοχή των εταίρων της Συμμαχίας: δημόσιες αρχές, επαγγελματικούς φορείς και επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς της ακαδημαϊκής & ερευνητικής κοινότητας.
Στόχος της Συμμαχίας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι να συμβάλλει :

  • Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων
  • Την κατάρτιση και εκπαίδευση για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων
  • Την ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης
  • Την ανάδειξη και διάδοση καλών πρακτικών
  • Την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας
  • Τη διευκόλυνση και προώθηση της δωρεάς πλεονασμάτων τροφίμων για κοινωφελή σκοπό
  • Τη συμβολή στη διαμόρφωση και εφαρμογή δημόσιας πολιτικής για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα

Απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη η Γεν. Δ/ντρια της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Έλλη Τσιφόρου ανέφερε τα ακόλουθα:
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να συμμετέχουμε σε αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία που βλέπει το φως σήμερα. Σαν GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα της χώρας με μετόχους 71 γεωργικούς συνεταιρισμούς, την Τράπεζα Πειραιώς και την εταιρεία πληροφορικής ΝEUROPUBLIC ΑΕ, αισθανόμαστε «στο στοιχείο μας» μέσα στην οικογένεια της Συμμαχίας. Καταρχάς γιατί πιστεύουμε στη δύναμη της συνεργασίας, κάτι που αντανακλάται τόσο στο πολυσυλλεκτικό μετοχικό μας σχήμα, όσο και στον βασικό του κορμό που είναι οι γεωργικοί συνεταιρισμοί. Επιπλέον, στρατηγική μας προτεραιότητα είναι η υποστήριξη του παραγωγικού κόσμου της χώρας με υπηρεσίες που έχουν γνώμονα τη γνώση και την καινοτομία, ώστε οι Έλληνες γεωργοί και οι οργανώσεις τους να γίνουν πιο βιώσιμοι από οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική άποψη. Η δουλειά που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής γεωργίας, μία από τις πιο φιλόδοξες και επιτυχημένες προσπάθειες στην ΕΕ, φέρνει ήδη αποτελέσματα ως προς την αντιμετώπιση των απωλειών στο χωράφι αλλά και τη βιωσιμότητα των γεωργικών επιχειρήσεων. Αυτό είναι και το πρώτο δείγμα γραφής σε σχέση με τους στόχους της Συμμαχίας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα μαζί. Θα ήθελα να κλείσω λέγοντας ότι σήμερα, γεωργία, περιβάλλον, κλίμα, οικονομία, κοινωνία είναι ένα, τόσο σε επίπεδο πολιτικών κατευθύνσεων όσο και στη δουλειά που γίνεται στο πεδίο. Αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο ο παραγωγικός κόσμος της χώρας και οι μέτοχοί μας ειδικότερα, και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο ευγενές εγχείρημα της Συμμαχίας».

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου της «Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»