{{ error }}
Ενεργοποίηση με κλειδάριθμο

Καλησπέρα {{ user.email.substring(0, user.email.indexOf("@")) }}

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΥ

Τακτική Γενική Συνέλευση της GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – 5/9/2022

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Tακτικής Γενικής Συνέλευσης της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ, η οποία πραγματοιήθηκε στη νέα έδρα της εταιρείας, στον κόμβο έρευνας, ανάπτυξης και υποστήριξης του ψηφιακού μετασχηματισμού του αγροτικού τομέα που δημιούργησε ο Όμιλος NEUROPUBLIC στην περιοχή Παπαστράτου του Πειραιά.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του έτους 2021, έλαβε γνώση του επιχειρηματικού σχεδιασμού του 2022 και εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με διετή θητεία.

Ακολούθως και σε συνέχεια της Tακτικής Γενικής Συνέλευσης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συνήλθε προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα εκλέγοντας Πρόεδρο τον κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη, Αντιπρόεδρο τον κ. Χρήστο Μπαρλιά και Διευθύνουσα Σύμβουλο την κ. Έλλη Τσιφόρου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Δημητρίου Καπνιά που αναλαμβάνει νέα αυξημένα καθήκοντα στη μητρική εταιρεία, NEUROPUBLIC.

Επίσης, εκλέχθηκε νέο Μέλος του Δ.Σ., για πρώτη φορά, ο κ. Εμμανουήλ Σδράκας, γεωπόνος / ιδιοκτήτης μελετητικού γραφείου που προέρχεται από τον χώρο των νέων μετόχων της προσφάτως απορροφηθείσης ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΑΕ. Τέλος, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε Μέλος ΔΣ την κ. Ρόζα Γαργαλάκου, σε αντικατάσταση του κ. Αναστάσιου Γαργαλάκου.

Κατόπιν των ανωτέρω, η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα έχει ως εξής:

  • Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Πρόεδρος Δ.Σ.
  • Χρήστος Μπαρλιάς, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
  • Έλλη Τσιφόρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος
  • Ρόζα Γαργαλάκου, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
  • Βασιλική Αϋφαντή, Μέλος Δ.Σ.
  • Αλέξιος Πολυτάκης, Μέλος Δ.Σ.
  • Εμμανουήλ Σδράκας, Μέλος Δ.Σ.
  • Ανδρέας Στρατάκης, Μέλος Δ.Σ.
  • Διονύσιος Φόλιος, Μέλος Δ.Σ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ψηφιακή εποχή της γεωργίας είναι εδώ και τρέχει με φρενήρη ταχύτητα, και ελάχιστοι δικαιούνται να είναι πιο περήφανοι για τη διορατικότητά τους από όλους εμάς που δημιουργήσαμε τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ πριν από 9 έτη. Η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) φέρνει την ψηφιοποίηση του αγροτικού τομέα στο επίκεντρο και “επιβάλλει” νέες πολιτικές, νέα εργαλεία και συνέργειες για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της. Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, η εταιρεία ενισχύθηκε με την απορρόφηση της Αγροτικής Καινοτομίας, ενσωματώνοντας νέους δυναμικούς μετόχους από τον συνεταιριστικό και μελετητικό χώρο. Η εποχή της νέας ΚΑΠ βρίσκει τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ απόλυτα προετοιμασμένη, αξιοποιώντας τη μεγάλη της τεχνογνωσία και τους ισχυρούς δεσμούς της με τον αγροτικό κόσμο, αλλά και δημιουργώντας ένα πιο ευέλικτο λειτουργικό περιβάλλον, επεκτείνοντας τους δεσμούς της με τη NEUROPUBLIC σε όλα τα επίπεδα, ενδυναμώνοντας περαιτέρω και εμπλουτίζοντας τη σχέση της με τον μέτοχο Τράπεζα Πειραιώς, δημιουργώντας καλύτερες συνέργειες και επιτυγχάνοντας μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Δημήτρη Καπνιά για την ουσιαστική συμβολή του με τη θητεία του ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σε ένα διάστημα μεταβατικό και ιδιαίτερα απαιτητικό, όπου πέτυχε να κρατήσει το οικοδόμημα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σταθερό και ισχυρό αλλά και να το οδηγήσει με αξιώσεις στον νέο του κύκλο, ο οποίος συμβαδίζει και συντονίζεται με την επικείμενη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Να ευχηθώ, επίσης, καλή επιτυχία στη νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας, κα Έλλη Τσιφόρου. Με την πολυετή επιτυχημένη πορεία της ως επικεφαλής του Γραφείου Βρυξελλών της εταιρείας αλλά και ως Γενική Διευθύντρια κατά τη διετία 2020-2022 και με την υψηλή τεχνοκρατική της κατάρτιση, διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να υπηρετήσει την περαιτέρω ανάπτυξη και υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων».

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, κ. Δημήτρης Καπνιάς σημείωσε: «Έχω την τύχη να αποτελώ μέλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ από την ίδρυσή της και να ακολουθήσω όλη της τη διαδρομή για εννέα σχεδόν χρόνια, το τελευταίο έτος, δε, οι μέτοχοι με τίμησαν αναθέτοντάς μου τη διεύθυνσή της εταιρείας. Δεν υπάρχει τρόπος να εκφράσω το πόσο υπερήφανος αισθάνομαι για αυτή τη διαδρομή και πόσο “γεμάτος” από εμπειρίες αλλά και, κυρίως, από την επαφή μου με τόσους πολλούς αξιόλογους συναδέλφους και συνεργάτες. Σήμερα κλείνει ο κύκλος μου ως εκτελεστικό μέλος της εταιρείας όχι, όμως, αυτός της στενής σχέσης μου με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και το κοινό μας όραμα για την ελληνική γεωργία, το οποίο και θα υπηρετώ από άλλη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συναδέλφους μου και, βέβαια, εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα διοίκηση και, κυρίως, στην αγαπητή άξια συνάδελφο και φίλη Έλλη Τσιφόρου».

Από πλευράς της, η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, κα Έλλη Τσιφόρου δήλωσε ότι: «Αισθάνομαι τιμή και ενθουσιασμό που αναλαμβάνω τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, μιας εταιρείας που εισήγαγε ένα νέο λέγειν και πράττειν στο αγροτικό γίγνεσθαι της χώρας, το οποίο βασίζεται στην επιχειρηματικότητα, τη συνεργασία, τη γνώση και την τεχνολογική καινοτομία. Υπηρετώ το όραμα και τους στρατηγικούς στόχους της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ από την αρχή της πορείας της και είμαι πεπεισμένη ότι στη σημερινή συγκυρία και στα πρόθυρα έναρξης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, το όραμα και οι στόχοι αυτοί είναι περισσότερο επίκαιροι και αναγκαίοι από ποτέ για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας και των εμπλεκομένων σε αυτόν. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο, τη Διοίκηση και τους μετόχους της εταιρείας για την εμπιστοσύνη, καθώς και τον απερχόμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο Δημήτρη Καπνιά για την εποικοδομητική και εγκάρδια συνεργασία».