{{ error }}
Ενεργοποίηση με κλειδάριθμο

Καλησπέρα {{ user.email.substring(0, user.email.indexOf("@")) }}

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΥ

Εκδήλωση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στις Βρυξέλλες

Όλος ο αγροτικός και συνεταιριστικός κόσμος της Ευρώπης, και όχι μόνο, συναντήθηκε χθες στην εκδήλωση που διοργάνωσε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στις Βρυξέλλες, με αφορμή την ένταξή της στην COPA-COGECA, τον ευρωπαϊκό φορέα εκπροσώπησης των αγροτών και των συνεταιρισμών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της COPAJoachim Rukwied καλωσορίζοντας τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στη μεγάλη ευρωπαϊκή αγροτική και συνεταιριστική οικογένεια και τονίζοντας τη σημασία της συμμετοχής της εκ μέρους της Ελλάδας στις εργασίες της COPA-COGECA. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «ειδικά σήμερα όπου με την ανακοίνωση της Κομισιόν άνοιξε και επίσημα η συζήτηση για το μέλλον της ΚΑΠ, χρειαζόμαστε να ενώσουμε τις φωνές των αγροτών και των συνεταιρισμών από όλη την ΕΕ για να υποστηρίξουμε την Κοινή διάσταση της ΚΑΠ».

Από την πλευρά της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος του φορέα κ. Χρήστος Μπαρλιάς, ο οποίος ανέφερε τα εξής :
«Η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου ο γεωργικός τομέας έχει μεγάλη βαρύτητα για την εθνική οικονομία.

Πέραν αυτού, όμως, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Επίτροπος Χόγκαν στο πλαίσιο του περσινού μας συνεδρίου, «ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να έχει και έχει καθοριστικό ρόλο στο δρόμο της συνολικής ανάκαμψης και της ανάπτυξης για την Ελλάδα». 

Η αξία των εξαγωγών των αγροτικών μας προϊόντων, με πρωταγωνιστές τα ελαιοκομικά προϊόντα και τα φρούτα αυξήθηκε κατά 7,6% το 2016. Αυτό μας γεμίζει με ελπίδα και μας δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε.

Στη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, πιστεύοντας στη τεράστια δυναμική του πρωτογενούς μας τομέα, ξεκινήσαμε το 2014 μία προσπάθεια ανασυγκρότησης των δυνάμεων του αγροτικού και συνεταιριστικού κόσμου της Ελλάδας με γνώμονα την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τις δημιουργικές συνέργειες με άλλους τομείς της οικονομίας αλλά και με φορείς και αρχές που παίζουν καταλυτικό ρόλο για την ευρύτερη ανάπτυξη της υπαίθρου, όπως οι περιφέρειές μας.

Η ένταξή μας στην COPA και την COGECA, τις ιστορικές και κορυφαίες οργανώσεις εκπροσώπησης των ευρωπαίων αγροτών και συνεταιρισμών, αποτελεί για εμάς όχι μόνο μία δικαίωση των προσπαθειών μας, αλλά και την αρχή μίας δημιουργικής πορείας συνεργασίας με τους συναδέλφους μας από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είμαι αγρότης και συνεταιριστής και για εμάς τους αγρότες η δουλειά μας είναι η ζωή μας και μας απασχολεί 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Μας απασχολεί, όμως, πολύ έντονα και το τι κάνουν οι συνάδελφοί μας από άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που τις περισσότερες φορές είναι κοινά για όλους μας. Μας ενδιαφέρει να μιλάμε μαζί τους, να ανταλλάσουμε γνώσεις και εμπειρίες. Μας ενδιαφέρει τέλος, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί τους, για να διασφαλίσουμε το μέλλον αυτού του παρεξηγημένου αλλα ευγενούς «επαγγέλματος» που ταυτίζεται με το μέλλον της φύσης, της διατροφής, του ευρωπαϊκού πολιτισμού μας».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους της εταιρείας ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ κ Πυργιώτη Βασίλη και κα Σπυρίδου Ρέα, για την συνεργασία μεταξύ 13 ελληνικών οργανώσεων παραγωγών και της ιταλικής CNO σε επίπεδο ιχνηλασιμότητας και πιστοποίησης των εγκαταστάσεων τους. Πρόκειται για μια δράση η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων για Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) του Καν. 611/14 και στην οποία οι συμμετέχουσες Οργανώσεις έχουν δεσμευτεί για την διασφάλιση και βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων ελαιοκομικών τους προϊόντων .
Επίσης, για την προετοιμασία του ελληνικού δείπνου που παρατέθηκε χρησιμοποιήθηκαν πιστοποιημένα ελαιοκομικά προϊόντα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα Προεδρεία και τα στελέχη 60 εθνικών αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων από όλη την ΕΕ, ο Γενικός Γραμματέας και τα στελέχη της Γραμματείας των Copa-Cogeca, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Ντάσης, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ κος Αργύρης Μακρής, οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και Νίκος Ανδρουλάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού κ. Σπύρος Δανέλλης, στελέχη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ, εκπρόσωποι των ελληνικών περιφερειών, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αγροτών Dr. Theo de Jager κ.α.