{{ error }}
Ενεργοποίηση με κλειδάριθμο

Καλησπέρα {{ user.email.substring(0, user.email.indexOf("@")) }}

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΥ

Ψηφιακή εκδήλωση για την προβολή των αποτελεσμάτων του έργου LIFE GAIA Sense

Το στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού του πρωτογενούς τομέα. H ευφυής γεωργία και ο ρόλος της στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο «χάρτης» για μια πιο βιώσιμη παραγωγή με λιγότερες εισροές και υψηλότερες και πιο ποιοτικές αποδόσεις. Η εφαρμογή αποτελεσματικών μεθόδων διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Αυτά, και πολλά ακόμη, συναφή θέματα θα βρεθούν στην ατζέντα της ψηφιακής εκδήλωσης LIFE GAIA Sense: Smart Farming for Sustainability, που διοργανώνει την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 και ώρα 10:00-12:00 CET (ώρα Ελλάδος 11:00-13:00) η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με την υποστήριξη της FARM EUROPE στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου LIFE GAIA Sense.

Με αντικείμενο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου και την εξαγωγή σημαντικών εκτιμήσεων και συμπερασμάτων, η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων του χώρου.

  • Ο Humberto Delgado Rosa, Διευθυντής της Διεύθυνσης Βιοποικιλότητας στη Γεν. Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
  • ο Pierre Bascou, Διευθυντής της Διεύθυνσης Βιοποικιλότητας στη Γεν. Διεύθυνση Γεωργίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου
  • η Μαρία Σπυράκη, η Clara Aguilera και ο Alvaro Amaro, Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
  • ο Daniel Azevedo, Διευθυντής Γεωργικών Προϊόντων, Εμπορίου & Τεχνολογίας της COPA-COGECA, και
  • ο Yves Madre, Πρόεδρος της FARM EUROPE,

θα ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με την ευκαιρία της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης για την ευρωπαϊκή και ελληνική αγροτική παραγωγή.

Το event θα «φιλοξενηθεί» από το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Paolo De Castro, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ψηφιακή εκδήλωση LIFE GAIA Sense: Smart Farming for Sustainability, εδώ

Λίγα λόγια για το LIFE GAIA Sense

Το συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα LIFE της ΕΕ έργο LIFE GAIA Sense, πραγματοποιήθηκε με στόχο να αναδείξει τη σημασία της τεχνολογίας και –κατά συνέπεια– της ευφυούς γεωργίας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της αγροτικής παραγωγής, μέσα από την προβολή και τη διάδοση του καινοτόμου συστήματος ευφυούς γεωργίαςgaiasense, που έχει αναπτύξει η εταιρεία NEUROPUBLIC.

Στο πλαίσιο του έργου, υλοποιήθηκε μια μεγάλης κλίμακας υποδομή ευφυούς γεωργίας για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων σε 18 περιοχές στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, καλύπτοντας ποικίλες εδαφικές και μικροκλιματικές συνθήκες οι οποίες αφορούσαν εννέα είδη καλλιεργειών: ελιά, ροδάκινο, βαμβάκι, φιστίκι, πατάτα, βιομηχανική τομάτα, καρύδι, ακτινίδιο και αμπέλι. Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα εξειδικευμένο δίκτυο επιστημόνων και επαγγελματιών που προσάρμοσαν τα μοντέλα ευφυούς γεωργίας στις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε περιοχής και της κάθε καλλιέργειας, βοηθώντας τους παραγωγούς να διαχειριστούν πιο σωστά τις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις.

Το συντονισμό του έργου είχε αναλάβει η NEUROPUBLIC σε συνεργασία με την GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεραμβέλου στην Κρήτη, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού στην Κοζάνη, τη Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Πορτογαλίας (CONFAGRI) και τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Viña Costeira από την Ισπανία.

Agenda

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το αρμόδιο τμήμα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

τηλ.: 2130187300 • e-mail: i_kaliva@c-gaia.gr