{{ error }}
Ενεργοποίηση με κλειδάριθμο

Καλησπέρα {{ user.email.substring(0, user.email.indexOf("@")) }}

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΥ

Εντυπωσιακή παρουσία των παραγωγών στην ημερίδα «Ευφυής Γεωργία – Το αγροτικό Μέλλον της Αργολίδας»

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των παραγωγών στην ημερίδα που οργάνωσαν η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και ο καθηγητής και Βουλευτής, Γιάννης Μανιάτης στο Εργατικό Κέντρο Άργους, τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018. Η ανταπόκριση των παραγωγών στο κάλεσμα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, αποτελεί την πλέον αξιόπιστη απόδειξη για το ενδιαφέρον που υπάρχει σε ότι έχει σχέση με την μετάβαση στη νέα εποχή της καινοτομίας και της τεχνολογίας.
Η ημερίδα, που είχε κεντρικό θέμα συζήτησης «Ευφυής Γεωργία – Το αγροτικό Μέλλον της Αργολίδας», κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παραγωγών, οι οποίοι, όταν έκλεισε ο κύκλος της ενημέρωσης από τους βασικούς ομιλητές, πήραν τον λόγο ζητώντας διευκρινήσεις για την χρηματοδότηση αλλά και μεταφέροντας την αγωνία και τον προβληματισμό τους για το μέλλον. 

Την ημερίδα άνοιξε ο Βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος τόνισε ότι:«H πρόκληση που υπάρχει μπροστά μας ξεπερνά τον καθένα μας, την κάθε Κυβέρνηση και το κάθε κόμμα αφού η μεγάλη πρόκληση είναι να συνδέσουμε και να συνθέσουμε αυτό που ονομάζουμε 4η Βιομηχανική επανάσταση με την μεγάλη επανάσταση που πρέπει να γίνει στον πρωτογενή τομέα».

Μετά τον Γιάννη Μανιάτη, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Χειβιδόπουλου καιτουΠροέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, Σπύρου Αντωνόπουλου, ο οποίος προσδιόρισε τα οφέλη της ευφυούς γεωργίας στο κεφάλαιο της μείωσης του κόστους παραγωγής και της αύξησης της ποιότητας.

Την ενημέρωση των παραγωγών για τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν για τη γεωργία ανέλαβε να κάνει ο Αλέξης Πολιτάκης επικεφαλής ανάπτυξης εργασιών αγροτικού τομέα και αγροτικής επιχειρηματικότητας από τον Όμιλο Τράπεζας Πειραιώς που ανάμεσα στα άλλα επεσήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να χορηγήσει επενδυτικά δάνεια στο πλαίσιο το ΠΑΑ καθώς έχει ήδη προετοιμασθεί με τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πακέτου λύσεων που περιλαμβάνει : Το επενδυτικό δάνειο, το δάνειο έναντι επιχορήγησης και την εγγυητική επιστολή για την λήψη της προκαταβολής. Επίσης, επεσήμανε τις κινήσεις που κάνει η Τράπεζα Πειραιώς για τους Νέους Αγρότες που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος εκκίνησης (σημαντικότερο το κόστος τόσο για την αγορά γης όσο και για τον απαραίτητο εξοπλισμό) στον τομέα της γεωργίας, ενώ τα έσοδά τους αναμένονται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η Ευφυής Γεωργίας στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο κ. Ιωάννης Π. Κουφουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, τονίζοντας τα οφέλη της έξυπνης γεωργίας που μπορεί να είναι η αυξημένη παραγωγή, η καλύτερη ποιότητα, τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και τα στοιχεία για την παραγωγή, το χαμηλότερο κόστος, η χαμηλότερη κατανάλωση νερού.
Από τον ΤΟΕΒ Ήρας –Κουρτακίου μίλησε ο Γιώργος Πλατής αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού που έφερε η χρήση νέων τεχνολογιών ενώ για τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία στη γεωργία μίλησε ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Κος Γιώργος Ζαλίδης.

Την ημερίδα έκλεισε ο Μόσχος Κορασίδης καταθέτοντας ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πρωτογενή τομέα σήμερα αλλά και για τον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα μετά το 2020 και τη νέα ΚΑΠ.

Δείτε περισσότερα εδώ http://www.ypaithros.gr/entyposiaki-parousia-ton-paragogon-stin-imerida-eufiis-georgia-toagrotiko-mellon-tis-argolidas/