{{ error }}
Ενεργοποίηση με κλειδάριθμο

Καλησπέρα {{ user.email.substring(0, user.email.indexOf("@")) }}

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΥ

Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ελαιοκομικών Προϊόντων στις Διεθνείς Αγορές μέσω Στρατηγικών Συνεργασιών

Δεκατρείς ελληνικές Οργανώσεις Παραγωγών, αξιοποιώντας τα προγράμματα των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ), σχεδιάζουν και εφαρμόζουν την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων τους σε συνεργασία με την Εθνική Κοινοπραξία των Ελαιοπαραγωγών Ιταλίας – CONSORZIO NAZIONALE DEGLI OLIVICOLTORI (CNO) η οποία εκπροσωπεί περίπου  330.000 ελαιοπαραγωγούς από 30 πρωτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της CNO, κ Gennaro Sicolo, και μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, επισκέφθηκαν πριν από λίγες ημέρες τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων στο Κολυμβάρι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Χαρίλαος Βλαζάκης, ξενάγησε την ιταλική αντιπροσωπεία στο τυποποιητήριο, στο ελαιοτριβείο και στα γραφεία του Συνεταιρισμού  και συζήτησε μαζί τους για τα δεδομένα της νέας ελαιοκομικής περιόδου καθώς και τις επιμέρους παράμετρους, της μεταξύ τους στρατηγικής συνεργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσημης συνάντησης, η ιταλική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της εταιρείας συμβούλων ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ η οποία συντονίζει από ελληνικής πλευράς τη δράση καθώς και με εκπροσώπους από Οργανώσεις Παραγωγών της Κρήτης. Κατά την διάρκεια αυτής, οι εκπρόσωποι της CNO ενημερώθηκαν για την υλοποίηση των προγραμμάτων στους υπόλοιπους συνεργαζόμενους φορείς καθώς επίσης και για τις επικείμενες τροποποιήσεις στην Εθνική Νομοθεσία που αφορούν τις Οργανώσεις Παραγωγών.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι ηλεκτρονικές εφαρμογές ευφυούς γεωργίας της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στις συμμετέχουσες Οργανώσεις, για τις οποίες οι εκπρόσωποι της CNO εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον δεδομένου ότι αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στη διάθεση τόσο του παραγωγού όσο και κάθε οργανωμένου φορέα. Στη συνέχεια της συνάντησης, η διευθύντρια της  CNO κα Francesca Vannini, ενημέρωσε για τις αντίστοιχες νομοθετικές εξελίξεις στην Ιταλία καθώς επίσης και για την πολύ σημαντική απόφαση ενοποίησης της CNO με την Unasco, η οποία θα οδηγήσει στην δημιουργία της μεγαλύτερης Ένωσης Οργανώσεων Παραγωγών της Ιταλίας.
Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της CNO και ελληνικών οργανώσεων παραγωγών, έχοντας ως σύμβουλο την ΑΞΙΟΝ Αγροτική, ήδη συμπληρώνει τα 8 χρόνια και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι επιβεβαίωσαν με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση, πόσο έχει προχωρήσει η συνεταιριστική αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί και οι βαθμοί εμπιστοσύνης που έχουν κερδηθεί.

Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με ελληνικές οργανώσεις παραγωγών σε θέματα ιχνηλασιμότητας με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας του παραγόμενου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Το σύστημα ιχνηλασιμότητας το οποίο έχουμε υιοθετήσει, αποτελεί παράδειγμα, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο”, δήλωσε ο Gennaro Sicolo.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 10η Νοεμβρίου, όπου ο κ GennaroSicoloθα συμμετάσχει ως ομιλητής στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη από την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.