{{ error }}
Ενεργοποίηση με κλειδάριθμο

Καλησπέρα {{ user.email.substring(0, user.email.indexOf("@")) }}

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΥ

Εγκαινιάστηκε το νέο ΚΕΑ Λάρισας

«Η πρώτη περιφερειακή υποδομή που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε δεν θα μπορούσε να είναι αλλού, πλην της Θεσσαλίας, η οποία παρουσιάζει μια δυναμική στις καλλιέργειες, αλλά πονάει στον συνεργατισμό. Είμαστε σίγουροι ότι το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών Λάρισας, με τη νέα ισχυρή ομάδα στελεχών που επανασυστήνεται στον αγροτικό πληθυσμό θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, αλλά γενικότερα για την σωστή αξιοποίηση των προγραμμάτων που προβλέπονται για τον πρωτογενή τομέα».

Αυτά ανέφεραν στελέχη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών Λάρισας (οδός Παλαμιώτη 19, παράδρομος Λεωφ. Καραμανλή) που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους εκπροσώπων Συνεταιριστικών κινημάτων και απλών αγροτών.

Ακόμη τονίσθηκε ότι σε λίγες μέρες που θα ξεκινήσει η νέα περίοδος υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, η ισχυρή ομάδα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα είναι έτοιμη να προσφέρει ποιότητα υπηρεσιών, να αντιμετωπίσει με σεβασμό τον παραγωγό και να δείξει την απαιτούμενη προσοχή σε μια κρίσιμη –για το αγροτικό εισόδημα- διαδικασία.

Αναλυτικότερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε Ιωάννης Κουφουδάκης στην ομιλία του υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα προχωράμε σε αυτό που είχαμε σχεδιάσει προ διετίας, να στήσουμε περιφερειακές υποδομές ανά την επικράτεια, ώστε να είμαστε κοντά στον αγρότη, κοντά σε κάθε υγιή συνεταιρισμό. Η πρώτη υποδομή που δημιουργήσαμε δεν θα μπορούσε να είναι αλλού, πλην της Θεσσαλίας, η οποία παρουσιάζει μια δυναμική στις καλλιέργειες, αλλά πονάει στον συνεργατισμό. Το βάρος που αναλαμβάνουν τα παιδιά που θα λειτουργήσουν το ΚΕΑ είναι μεγάλο, αφού ουσιαστικά η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έρχεται να συστηθεί ξανά στον αγροτικό κόσμο. Και αυτό γιατί πέρυσι υπήρξε μια αδυναμία από τους υπευθύνους να προωθήσουν στον κάμπο το όραμα μας. Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ δεν είναι μόνο για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και τις επιδοτήσεις, αλλά για το σύνολο των αναγκών που απαιτεί ο σύγχρονος αγρότης και οι δυναμικές καλλιέργειες».

Από την πλευρά του ο Πολύδωρος Ξενικάκης, Εμπορικός Διευθυντής GAIA μίλησε για τις δυνατότητες ανασυγκρότησης του παραγωγικού τομέα, αλλά και για το εφαλτήριο που θα αποτελέσει το ΚΕΑ της Λάρισας, προκειμένου όλοι οι παραγωγοί να ενημερωθούν υπεύθυνα για τις δράσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν. Αυτή η επανασύσταση της GAIA θα αποβεί επ’ ωφελεία των παραγωγών. Από το 1986 έχουν δοθεί στην χώρα μας 200 δις για την αγροτική παραγωγή, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έρχεται σήμερα να αποτελέσει το σημείο αναφοράς των αγροτών που επενδύουν στην παραγωγή, να γίνει σύμμαχος τους και μέσα από την συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς να δώσει την προστιθέμενη αξία που αξίζει στην ελληνική ύπαιθρο».

Ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Λάρισας Αιμίλιος Νταγιάνης, αφού συστήθηκε στο ακροατήριο, λέγοντας ότι «ξεκίνησε από το συνεργατικό κίνημα, μετά από ένα διάλειμμα…24 ετών στον τραπεζικό χώρο (αρχικά στην Αγροτική Τράπεζα και πρόσφατα στην Πειραιώς) επέστρεψε σε ένα πόσο που σχετίζεται με την παραγωγική δραστηριότητα και πολύ χαίρεται γι’ αυτό», δήλωσε ότι «αποτελεί τιμή για τον ίδιο η ανάληψη της θέσης του Διευθυντή σε έναν Φορέα που έχει όλα τα φόντα και τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς».

Εν συνεχεία ο διευθυντής του έργου του ΟΣΔΕ Δημήτρης Καπνιάς ανέφερε ότι «το κομμάτι των επιδοτήσεων που σχετίζεται με το ΟΣΔΕ και υλοποιεί το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) είναι πολύ σημαντικό, αφού διανέμονται περίπου 2 δις ευρώ τον χρόνο. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, πέρυσι γίνανε κάποια λάθη, αλλά είμαστε περήφανοι γιατί υπερασπιστήκαμε το έργο με σεβασμό στον παραγωγό, αποδώσαμε το ΦΠΑ στο κράτος, πατάξαμε φαινόμενα παραπλάνησης και εξαπάτησης των παραγωγών όπου προϋπήρχαν και πιστεύουμε ότι φέτος, με την επανασύσταση πολλών ΚΕΑ σε όλη την χώρα και τις νέες συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει θα ικανοποιήσουμε κάθε προσδοκία. Είμαστε περήφανοι γιατί εξυπηρετούμε τα 34 των ελλήνων παραγωγών (περίπου 520.000) που σχετίζονται με την παραγωγική διαδικασία. Σε λίγες μέρες που θα ξεκινήσει η νέα περίοδος, η ισχυρή ομάδα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα είναι έτοιμη να προσφέρει ποιότητα υπηρεσιών, να αντιμετωπίσει με σεβασμό τον παραγωγό και να δείξει την απαιτούμενη προσοχή σε μια κρίσιμη –για το αγροτικό εισόδημα- διαδικασία.

Τέλος η υπεύθυνη του ΚΕΑ Λάρισας Δήμητρα Χοχουρέλου ζήτησε από τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου στο νομό, να επιδιώξουν την επικοινωνία και την συνεργασία με το Κέντρο, δεσμεύθηκε για άριστη παροχή υπηρεσιών και ανέφερε ότι όλα τα στελέχη θα εργαστούν σκληρά για την επίτευξη των στόχων.

Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε ελαφρύ γεύμα, που πρόσφερε ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Γόννων «οι Αντιγονίδες», ενώ στη τελετή των εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Λαρισαίων Παναγ. Νταής, μέλη της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας (να σημειωθεί ότι ο κ. Νταγιάννης είναι ο πρόεδρος του ΟΕΘ), ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Ελλάδας Δημ .Σοφολόγης, ο πρώην δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομίτσας, πολλοί εκπρόσωποι Συνεταιρισμών και αγροτικών συλλόγων του νομού και αρκετοί αγρότες.