{{ error }}
Ενεργοποίηση με κλειδάριθμο

Καλησπέρα {{ user.email.substring(0, user.email.indexOf("@")) }}

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΥ

ΚΕΑ Εύβοιας: Αλλάζει σελίδα ο αγροτικός τομέας στην Εύβοια

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σας προσκαλεί στα εγκαίνια του νέου Kέντρου Eξυπηρέτησης Aγροτών Αλιβερίου Ευβοίας, την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 19:00, στη διεύθυνση Νικολάου Βρακά 29.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις του δικτύου KEA της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της περιοχής.

Στόχος του δικτύου είναι η συνεχή λειτουργία όλο το χρόνο, σταθερά, με ένα επιτελείο πλήρως εκπαιδευμένων και εξειδικευμένων στελεχών, σε ένα καινούργιο, όμορφο, ζεστό, ανθρώπινο και άνετο περιβάλλον, όπως αρμόζει στους ανθρώπους του μόχθου. Θα υποδέχεται και θα υποστηρίζει τον αγρότη γεωργό και κτηνοτρόφο, τον αλιέα, σε κάθε θέμα που αφορά την εκμετάλλευσή του και τη χρηματοδότησή της, την καλλιέργεια, παραγωγή, τυποποίηση, μεταποίηση, προβολή, προώθηση, εμπορία των προϊόντων του, συνολικά την επαγγελματική ιδιότητά του. Από το Αλιβέρι θα συντονίζεται όλο το δίκτυο των ΚΕΑ, που θα λειτουργούν σε Κάρυστο-Κύμη-Χαλκίδα-Ιστιαία.

Από την πρώτη στιγμή στους αγρότες, θα παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες, σε συμφέρουσες αναλογικά τιμές και με τις γνωστές ταμειακές διευκολύνσεις. Το ευρύ φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών αφορά:
Τη διασφάλιση της αναγκαίας χρηματικής ρευστότητας μέσω της επιτυχούς, χωρίς λάθη και ομαλής απορρόφησης των δικαιούμενων πόρων (Ενιαία Ενίσχυση-ΟΣΔΕ, συμμετοχή σε όσα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 υπάρχει ενδιαφέρον, ακόμα και του ΕΣΠΑ, που αφορούν τον αγροδιατροφικό τομέα)
Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών που αφορούν την άσκηση της καλλιέργειας γης και εκτροφής παραγωγικών ζώων, που ενσωματώνουν καινοτομία και νέες τεχνικές βελτίωσης της αποδοτικότητας, ποσοτικά και ποιοτικά των παραγόμενων προϊόντων και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις συνθήκες άσκησης του γεωργοκτηνοτροφικού επαγγέλματος,
Την υποστήριξη του παραγόμενου προϊόντος, όσον αφορά την πιστοποίηση του τρόπου παραγωγής του και των ποιοτικών ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, καθώς και την εμπορική του προώθηση,
Την υποβοήθηση, όσον αφορά την οργάνωση και διοίκηση, με σύγχρονο τρόπο, των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την παροχή δυνατοτήτων εκπαίδευσης κατάρτισης.
Τη δική τους άποψη για τη νέα αυτή προοπτική κατέθεσαν στην Ύπαιθρο Χώρα στελέχη του αγροτικού χώρου της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού –Κτηνοτροφικού και Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Καμπούρης δήλωσε: « Έπρεπε η κίνηση αυτή να είχε γίνει νωρίτερα για να κερδίσουμε από τον χαμένο χρόνο. Η ελλιπή ενημέρωσε όχι μόνο για το θέμα των επιδοτήσεων αλλά και ζητήματα που αφορούν τους αγρότες γενικότερα δεν μας έδιναν λύσεις. Με τη συνεργασία μας μέσω του δικτύου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, και των ΚΕΑ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αγροτική ανάπτυξη. ».

Σε δήλωση του ο Βαγγέλης Σπυρίδης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καρύστου, τόνισε «… Περιμένουμε πολλά από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών της GAIA. Να ξέρουμε τι δικαιούμαστε και τι παίρνουμε. Να μη χάνει λεφτά ο κτηνοτρόφος. Επενδύουμε πολλά στη λειτουργία του. Να δούμε να γίνεται πράξη ο κτηνίατρος εκτροφής. Να ενημερωθούμε για τις δυνατότητες ωφέλειας από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Να υποστηριχτούμε να φτιάξουμε καλούς φακέλους και να διεκδικήσουμε ισότιμα με τους άλλους συναδέλφους μας πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια που δικαιούμαστε. Προσδοκούμε στη βοήθεια, να κάνουμε το κατσικάκι Καρύστου προϊόν ΠΟΠ ή ΠΓΕ. Να αναδείξουμε τα καρυστινά τυριά και κρασιά…». Στα εγκαίνια του ΚΕΑ Αλιβερίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ευβοίας και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας.