{{ error }}
Ενεργοποίηση με κλειδάριθμο

Καλησπέρα {{ user.email.substring(0, user.email.indexOf("@")) }}

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Τακτική Γενική Συνέλευση της GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – 3/9/2021

ΔΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρούσι, 3 Σεπτεμβρίου 2021

Τακτική Γενική Συνέλευση της GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων η τακτική Γενική Συνέλευση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, η οποία ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του έτους 2020.

Ταυτόχρονα, η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε σε σχέση με την πρόσφατη παραίτηση και αναπλήρωση δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Εταιρείας. Ειδικότερα:

 • Ο κ. Δημήτριος Καπνιάς, πρώην Διευθυντής Έργου ΟΣΔΕ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αντικαθιστά τον κ. Ιωάννη Μαυρουδή και αναλαμβάνει χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας,
 • Ο κ. Αλέξης Πολυτάκης, Director Αγροτικής Τραπεζικής – Ανάπτυξη εργασιών αγροτικού τομέα  της Τράπεζας Πειραιώς, αντικαθιστά τον κ. Ιωάννη Χανιωτάκη, Senior Director Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Σε συνέχεια των παραπάνω αλλαγών, οι οποίες εγκρίθηκαν στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δ.Σ. της Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στις 31.08.2021, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διαμορφώνεται ως ακολούθως:

 • Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, Πρόεδρος Δ.Σ.
 • Χρήστος Μπαρλιάς, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας ΑΕΣ ΑΕ, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
 • Δημήτριος Καπνιάς, Δ/νων Σύμβουλος
 • Έλλη Τσιφόρου, Γενική Δ/ντρια
 • Βασιλική Αϋφαντή, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Φαρσάλων
 • Αναστάσιος Γαργαλάκος, Σύμβουλος Διοίκησης NEUROPUBLIC AE
 • Αλέξης Πολυτάκης, Director Αγροτικής Τραπεζικής –  Ανάπτυξη εργασιών αγροτικού τομέα της Τράπεζας Πειραιώς
 • Ανδρέας Στρατάκης, Αντιπρόσωπος της Ένωσης Σουλτανοπαραγωγών Κρήτης ΑΕ
 • Διονυσιος Φόλιος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας Πιερίας (ΑΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ) και Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Δίου – Ολύμπου

Μετά  την ολοκλήρωση των εργασιών της τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κατά την επταετή επιτυχή πορεία της, η οποία έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα τόσο στη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα του εγχώριου πρωτογενούς τομέα όσο και στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διακυβέρνησης που τον διέπει, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχει αποδείξει ότι αποτελεί έναν εύρωστο, ζωντανό και ευέλικτο οργανισμό, ο οποίος προσαρμόζεται στις απαιτήσεις κάθε περιόδου, πάντοτε με γνώμονα τους στρατηγικούς της στόχους και τα συμφέροντα των μετόχων της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  θερμά τους κ.κ. Ιωάννη Μαυρουδή και Ιωάννη Χανιωτάκη για την ουσιαστική συμβολή τους στη Διοίκηση της Εταιρείας. Ειδικά για τον κ. Μαυρουδή θα ήθελα να αναφέρω ότι με τη θητεία του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας σε ένα διάστημα μεταβατικό και ιδιαίτερα απαιτητικό, λόγω και των εξελίξεων της πανδημίας, πέτυχε όχι μόνο να κρατήσει το οικοδόμημα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σταθερό και ισχυρό αλλά και να το οδηγήσει με αξιώσεις στον νέο του κύκλο, ο οποίος συμβαδίζει και συντονίζεται με την επικείμενη εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Θα ήθελα, επίσης, να καλωσορίσω τον κ. Δημήτρη Καπνιά, στέλεχος που αναδεικνύεται στη Διοίκηση μέσα από τα σπλάχνα της Εταιρείας, και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του. Με την πολυετή επιτυχημένη πορεία του ως επικεφαλής του έργου ΟΣΔΕ, ενός από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα στη χώρα, καθώς και με την υψηλή τεχνοκρατική του κατάρτιση, διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να υπηρετήσει την περαιτέρω ανάπτυξη και υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων για τον εκσυγχρονισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και των εκπροσώπων του».

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ κ. Ιωάννης Μαυρουδής σημείωσε ότι: «Η διετής πορεία μου στη GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αποτέλεσε για εμένα μία καλοδεχούμενη πρόκληση, καθώς κλήθηκα να οδηγήσω την Εταιρεία στη μετάβασή της προς ένα νέο κύκλο, εφοδιάζοντάς την με όλα τα αναγκαία στρατηγικά,  οργανωτικά και επιχειρησιακά εργαλεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση και τους μετόχους για την εμπιστοσύνη και θα ήθελα να κάνω ειδική μνεία στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι αποτελούν διαχρονικά τη ραχοκοκαλιά του εγχειρήματος και το επίκεντρο της στρατηγικής μας στόχευσης. Στο νέο κύκλο θα με βρείτε συμπαραστάτη και σύμμαχο, καθώς οι δρόμοι μας, στο πλαίσιο της οργανικής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων των συνεργαζόμενων εταιρειών, είναι διασταυρούμενοι και συμπληρωματικοί και κοιτούν προς τις ίδιες κατευθύνσεις: βιωσιμότητα, γνώση, ψηφιοποίηση».

Από πλευράς του, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Δημήτρης Καπνιάς δήλωσε ότι: «Μία νέα εποχή ανοίγεται μπροστά μας, η οποία διέπεται από ευρωπαϊκούς στόχους που θέτουν στο επίκεντρο τη γνώση και την τεχνολογική καινοτομία. Τους στόχους αυτούς τους έχουμε θέσει και τους υπηρετούμε ήδη με επιτυχία από την έναρξη της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου της ΚΑΠ, το 2014. Αυτό που μας διακρίνει είναι η υψηλή τεχνογνωσία, η εμπειρία, ο επαγγελματισμός, η επιχειρησιακή αρτιότητα και η άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με τον παραγωγικό κόσμο της χώρας, με τους μετόχους και τους κατά τόπους συνεργάτες μας. Με τα ίδια εφόδια και με αμείωτη πίστη στο αρχικό μας όραμα θα συνεχίσουμε την πορεία μας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η ανάθεση αυτού του νέου ρόλου, τον οποίο και θα υπηρετήσω με την ίδια προσήλωση που επέδειξα ως επικεφαλής έργου ΟΣΔΕ της Εταιρείας. Ευχαριστώ θερμά τη Διοίκηση για την εμπιστοσύνη».